Zet de oven maar aan
Dit is het eerste solo-boek van Helen Goh, die bekend is als receptontwikkelaar en co-auteur van Yotam Ottolenghi. Voor haar draait bakken om meer dan smaak: het verbindt en geeft betekenis aan grote en alledaagse momenten. Daarvoor verzamelde ze ruim 100 bakrecepten, van eenvoudige vanillecupcakes tot spectaculaire feesttaarten. Ook hartige baksels worden niet vergeten, zoals broodjes en focaccia. Voor elke gelegenheid is er wel een recept, waarvoor je meteen de oven wilt aandoen.
Voor onderweg
In het boek Bakgeluk staat een recept voor madeleines. De madeleines zijn heerlijk in de lunchtrommel of voor een picknick. Laat ze daarvoor na het bakken afkoelen en vries ze op een dienblad in. Als ze stevig zijn geworden, bewaar je ze in diepvrieszakjes in de vriezer. Stop ze 's ochtends diepgevroren in de lunchtrommel, dan zijn ze in de loop van de ochtend ontdooid
Met de recepten uit het boek Bakgeluk wordt een gure dag een gezellig moment om samen te bakken en te eten
Helen Goh Bakgeluk
Net even anders
Ook vind je een heerlijk recept met nashiperen. Deze gebakken nashiperen smaken vertrouwds én exotisch. Ze doen denken aan appeltjes uit de oven, maar de textuur en smaak zijn totaal anders. Een nashipeer heeft delicater vruchtvlees en is geuriger, zoeter en licht van smaak. Te koop bij de (Aziatische) supermarkt en toko.
Dit geweldige bakboek winnen?
Denk jij nu: yes, dit wil ik? Goed nieuws. We geven er twee cadeau! Vul het winformulier in en wie weet ben jij de gelukkige. Deelnemen kan van donderdag 16 oktober tot en met woensdag 19 november 2025. De winnaars krijgen persoonlijk bericht. Over de uitslag kan niet gecorrespondeerd worden.