kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Een echte decoratieve sfeerbepaler

Sfeer aan een ruimte toevoegen kan op verschillende manieren. Van een kleurrijk boeket tot aan goede belichting of een zacht kleed. Maar heb je weleens gedacht aan mooie raamdecoratie? Gordijnen in de juiste stof en kleur hebben een groots en sfeerbepalend effect op je interieur. (promotie)Dankzij de stof en de soepele val hiervan, zijn gordijnen en vouwgordijnen uitermate geschikt om binnen enkele minuten sfeer en stijl aan een kamer toe te voegen. Stoffen geven een warm gevoel van thuiskomen en maken het direct gezellig. Er is tegenwoordig veel keuze en daardoor voor ieder wat wils. Ga voor een mix van vezels, een mooie linnenstructuur of juist een ‘groen’ gordijn van gerecycled katoen.

Multifunctionele gordijnen

Naast het decoratieve aspect hebben gordijnen natuurlijk ook een functionele zijde. Dankzij de geluiddempende werking dragen ze positief bij aan de akoestiek in huis. Ook kunnen gordijnen voor een aangenaam binnenklimaat zorgen. Een verduisterend gordijn houdt in de zomer de warmte buiten en de koelte binnen. Precies het omgekeerde gebeurt in de winter: dankzij de isolerende werking van de gordijnen blijft het binnen lekker warm terwijl het buiten vriest. Ook mooi meegenomen: een wasje op 30 graden, en de gordijnen zijn weer als nieuw. Ideaal voor gezinnen met jonge kinderen.

raamdecoratie

Sfeervolle combi: gordijn & vouwgordijn

Voor extra sfeer combineer je een gordijn met een vouwgordijn. De producten zijn allebei van stof, wat zorgt voor een warme uitstraling in de kamer. Daarnaast biedt deze dubbele raamdecoratie vele manieren om de lichtinval te bepalen, handig! Een andere fijne bijkomstigheid is dat veel stoffen gordijnen gemakkelijk gewassen kunnen worden.

gordijnen vouwgordijnen

Mooie combi: (vouw)gordijnen & houten vloer

Wist je dat (vouw)gordijnen zich prachtig laten combineren met een houten vloer? Creëer een landelijk romantische woonstijl met pastelkleurige gordijnen of juist een moderne en minimalistische Scandinavische woonstijl met crispy witte gordijnen. Er zijn veel mooie combinaties mogelijk met hout. Heb je een stenen vloer die de kamer naar je zin iets te koel maakt? Ook dan is een gordijn een goede keuze, vanwege de warmte die de stof met zich meebrengt.

vouwgordijnen

Bron: in samenwerking met Trendiy

nog meer: voor je raam