De beste raambekleding voor openslaande deuren

beeld vtwonen Beeld styling Marit Saladini | fotografie Louis Lemaire (InsideHomePage)
Beeld styling Marit Saladini | fotografie Louis Lemaire (InsideHomePage)

Openslaande deuren geven een ruimtelijk gevoel aan een woning. Het zorgt voor meer lichtinval én de tuin of het terras wordt gevoelsmatig bij de woonkamer getrokken. Het enige nadeel: raambekleding kiezen voor dergelijke luxe deuren is een lastige klus, want geklapper van shutters of luxaflex ligt op de loer. Met deze handige tips kies je de juiste variant.

Lees verder onder de advertentie

Raambekleding voor openslaande deuren

Als je raambekleding aan openslaande deuren wilt bevestigen, moet je rekening houden met meerdere factoren. Hoe openen de deuren zich? Wil je de raambekleding naast zonwering ook inzetten voor meer privacy? Hoe intensief worden de deuren gebruikt? Het antwoord op deze vragen brengt je een stuk dichterbij de juiste keuze.

Hack voor openslaande deuren

Wanneer openslaande deuren veel gebruikt worden, is kiezen voor raambekleding met staaldraad geleiding of ingespannen raamdecoratie een slimme zet. Deze bevestig je op de deuren of ramen van de deuren zelf, waardoor ze meebewegen als ze open en dicht gaan. Geen gehannes met touwtjes of geklapper, dus.

Jaloezieën

Jaloezieën zijn een goede keuze voor openslaande deuren. Ze ogen tijdloos en klassiek, waardoor ze passend zijn in ieder interieur. Houd de kleur en afwerking ingetogen zodat ze praktisch wegvallen, of kies juist voor een opvallendere kleur en houtsoort wanneer je een subtiel maar aanwezig statement wilt maken. Jaloezieën kunnen zowel op de deur als in het kozijn bevestigd worden, wat ze ideaal maakt.

Lees verder onder de advertentie

LEES OOK
Nieuwe binnendeur gezocht: alle deuren op een rij

beeld vtwonen Beeld styling Marit Saladini | fotografie Louis Lemaire (InsideHomePage)
Beeld styling Marit Saladini | fotografie Louis Lemaire (InsideHomePage)

Met een top-down bottom-up systeem heb je privacy én genoeg lichtinval

Lees verder onder de advertentie

Plisségordijn

Ook plissés zijn een goede raambekleding voor openslaande deuren. Deze kunnen zowel op de deur als in het kozijn gemonteerd worden. Naast privacy zorgen ze ook voor geluiddemping. Door de stof isoleert het de woonkamer, wat niet mis is in tijden van hoge energierekeningen. Helemaal handig: kies voor een top-down bottom-up systeem. Hiermee kun je de raambekleding over het raam ‘verdelen’. Zo dek je bijvoorbeeld alleen de bovenkant, het midden of de onderkant van het raam of de deur af. Zo heb je wel privacy, maar ook nog genoeg lichtinval.

Shutters voor openslaande deuren

Shutters zijn een luxe raambekleding, die de woonkamer een chique uitstraling kunnen geven. Ook deze passen perfect bij openslaande deuren. Ideaal om een laagstaande zon buiten te houden. Daarbij kun je ze ze gemakkelijk kantelen en in elke gewenste stand draaien. Soms is het ook fijn om de panelen helemaal open zetten. Zo zet je het zonlicht in één beweging naar je hand. Tip: ga voor een railsysteem, daarmee schuif je de panelen zó opzij.

Rolgordijnen

Het klassieke rolgordijn kan ook ingezet worden. Kies wel voor een variant met zijgeleiding, want zo voorkom je dat het gordijn gaat klapperen wanneer het tocht of waait. Rolgordijnen zijn er in twee varianten: met of zonder cassette. Het verschil? Bij rolgordijnen met een cassette is het rolgordijn netjes weggewerkt in een systeem, zodat je de rol niet ziet. Vrees vooral niet voor een stoffige look, want anno 2022 zijn ze er in de meest chique en luxe kleuren en materialen.

Lees verder onder de advertentie

Raambekleding shoppen…

Bron: Beeld: styling Marit Saladini | fotografie Louis Lemaire (InsideHomePage)