Nostalgische vloeren winnen terrein: dit houdt deze trend in

beeld vtwonen Beeld vtwonen 04-2016 | styling Frans Uyterlinde | fotografie Jansje Klazinga
Beeld vtwonen 04-2016 | styling Frans Uyterlinde | fotografie Jansje Klazinga

Een vloer kan de complete uitstraling van een ruimte omtoveren. Het aanbod is groot, wat kiezen er niet makkelijker op maakt. De keuzestress voeren we nog even op, want nostalgische vloeren maken een opmars. Deze trend geeft een speelse knipoog naar het verleden, maar haal je anno 2022 in huis in een modern, fris jasje.

Lees verder onder de advertentie

Tegels met superpowers

Vloeren zou je kunnen zien als een soort tovenaars uit de interieurwereld. Ze hebben namelijk een superkracht: ze kunnen de gehele look én feel van je woning een andere uitstraling geven. Zonder de meubels te hoeven veranderen of met verf in de weer te gaan – en zonder magie te gebruiken.

Make-over

Een ruimte met kille tegelvloer ziet er gelijk een stuk warmer uit met een eikenhouten vloer, en een hoogpolig tapijt op de vloer laat een ruimte direct weer een stuk knusser voelen. Ben je toe aan verandering, maar weet je niet voor welke look je wilt gaan? Dan is een nostalgische vloer een ideale én trendy manier om je vloer van een make-over te voorzien.

Nostalgische vloeren

Met deze vloeren haal je een vleugje van vroeger in huis en geef je tegelijkertijd een knipoog naar warme, Zuidelijke landen. Nostalgische vloeren zijn namelijk voorzien van tegels met een welbekend ruitje, bloem, vierkant of ander ingetogen en toch opvallend design. Hierdoor doen ze denken aan de boerderijvloer van vroeger, maar ook aan bistro’s en restaurantjes in Mediterrane landen.

Lees verder onder de advertentie

LEES OOK
Binnenkijken in een Deens appartement vol visgraatvloeren

Modern en met een retro ; dat zijn dergelijke vloeren ten voeten uit

Lees verder onder de advertentie

Opvallend

Een printje op de vloer klinkt wellicht wat heftig, maar je kunt deze trend precies zo groot of klein in huis halen als je wilt. En ook qua print én kleurgebruik kun je variëren. Houd je wel van een statement? Ga dan voor een nostalgische vloer in de keuken met aanwezig patroon, waarvan je de kleur laat terugkomen in de keukenkasten. Kies voor gouden grepen voor een romantisch geheel, of ga voor een houten variant voor een landelijkere twist.

Ingetogen

Wil je de trend wel omarmen, maar gaat een print op de vloer je wat te ver in de woon- of eetkamer? Kies dan een gewaagd printje in de hal, voor een unieke entree. Maak het bohemian door een rotan lamp op te hangen en verschillende rieten manden neer zetten als slimme, stijlvolle opbergers. En vergeet ook een paar groene planten niet. Liever stoer? Combineer de vloer dan met een vintage lockerkast en een metalen lamp, voor een industrieel geheel.

Wil je deze tegels in huis halen? Met de tegelcollectie van vtwonen zit je met het oog op deze trend helemaal goed.

Lees verder onder de advertentie

Meer trends van ’t moment

beeld vtwonen Beeld

Kleur Dé trend van 2022: juweelkleuren in huis

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

vloeren ‘Groen’ aan je voeten: dit zijn milieuvriendelijke vloeren

beeld vtwonen Beeld

Duurzaam Duurzaam en industrieel: dít is interieurstijl ’the new raw’

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld

badkamer inspiratie Badkamertrends 2022: natuurlijk, luxe en duurzaam

Bron: beeld: vtwonen 04-2016 | styling Frans Uyterlinde | fotografie Jansje Klazinga

Lees verder onder de advertentie