Duurzaam en industrieel: dít is interieurstijl ’the new raw’

beeld vtwonen Beeld

In de woontrends van 2022 is er een voorzichtige rode draad te zien. Meer aandacht voor duurzaamheid wordt steeds belangrijker en duikt op allerlei verschillende manieren op. Interieurtrend the new raw is daar een goed voorbeeld van. Want bij deze trend ligt de nadruk op imperfectie en gebruikte, natuurlijke materialen vol geschiedenis.

Lees verder onder de advertentie

Het belang van duurzaamheid

Het belang van duurzaamheid wordt steeds groter. Dat zien we al tijden aan de continu groeiende populariteit van vintage en tweedehands meubels. Maar langzamerhand is er ook een voorzichtige stap gezet in de wereld van duurzaam geproduceerde producten, waarbij bijvoorbeeld gebruik wordt gemaakt van duurzaam geproduceerd hout of lokale meubelonderdelen. Een volledig nieuw duurzaam huis realiseer je alleen niet zomaar, en dat is precies waar woontrend The new raw uitkomst biedt.

LEES OOK
Duurzaam wonen in 4 stappen: zo pak je dat aan

The new raw

Deze woonstijl combineert industriële, rauwe items met een imperfect uiterlijk vol geschiedenis moeiteloos met items van natuurlijke materialen in kleuren als grijs, bruin en gebroken wit. Vele natuurlijke materialen zoals linnen, steen, keramiek, hout met noesten en verweerd leer zijn kenmerkend voor deze stijl. En juist het contrast in deze stijl maakt het een toegankelijke woonstijl, die je naar eigen smaak kunt omarmen.

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld

Rauw element belichten

Terwijl de naam wellicht vrij beperkt en specifiek klinkt, is The new raw veelzijdig en laagdrempelig. Liefhebbers van de industriële woonstijl kunnen het rauwe element van deze trend juist extra uitlichten. Dit kan bijvoorbeeld met lockerkasten, een robuuste bank van ietwat verweerd leer, een zichtbaar bakstenen muur of stalen onderdelen in houten meubels. Luxe en toch doorleefd, dat mag het uitstralen.

LEES OOK
Lockerkast: een stoere opberger

Natuurlijke look

Meer fan van minimalisme? Laat het verweerde en stoere van deze stijl je dan niet afschrikken. Je kunt het namelijk ook een Scandinavische touch geven, door enkel één rauw item in de ruimte het woord te laten doen. Kies bijvoorbeeld een stoere, leren bank in cognackleur als uitgangspunt, en maak het zachter door het te combineren met kussens van natuurlijke stoffen als linnen en katoen. Een poef van bouclé oogt natuurlijk en minimalistisch tegelijk, en een vloerkleed in natuurtint maakt het geheel stijlvol af.

Lees verder onder de advertentie

Warme twist

Wanneer je het warmer wilt laten ogen combineer je het beste twee trends tegelijk. Chocoladebruin, kaki en camel zijn grote trendkleuren van 2022 die perfect passen bij deze stijl vol natuurlijke elementen. Kies voor kleine details als bruine keramieken vazen of voor prints in het warme kleurenpalet aan de muur. Mag het grootser? Dan past ook in dit geval een velvet bank in cognackleur perfect. Combineer het met een robuuste houten tafel, stoelen met staal onderstel en een warm boeket droogbloemen voor een unieke draai aan deze woonstijl.

Deze producten raden we aan bij de woonstijl the new raw

Meer woontrends van 2022

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

styling Deze interieuritems móét je aankomend jaar aanschaffen

beeld vtwonen Beeld

Kleur Dé trend van 2022: juweelkleuren in huis

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld

Woonaccessoires De iconische polkadot is terug: 3 manieren om de trend de stijlen

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

lampen en verlichting Trend alert: dit zijn de lampentrends van dit jaar