Badkamertrends 2022: natuurlijk, luxe en duurzaam

Vrijstaand bad Dado Quartz, prijs op aanvraag, grote tegels Light Grey Composiet uit de vtwonen-collectie, 120×120 cm, per m2 € 80,75, messing badmengkraan Hotbath Cobber CB026 met handdouche, vanaf € 798,60 (tonscholten.nl). Linnen badlaken € 80,50, marmeren schaal, € 69,95, marmeren potje, € 69,95 (nordal.eu). Houten bijzettafel Jimma, € 335,- (couleurlocale.eu).  Beeld vtwonen 09-2021 | styling Cleo Scheulderman | fotografie Jeroen van der Spek
Beeld vtwonen 09-2021 | styling Cleo Scheulderman | fotografie Jeroen van der Spek

Waar een paar jaar geleden de badkamer beschouwd werd als een praktische ruimte om je te wassen en tanden te poetsen, is dit de afgelopen jaren veranderd naar de meest rustgevende plek in huis. In 2022 doen we daar nog een schep bovenop. De badkamer wordt steeds meer uitgebreid tot volwaardig welnesscentrum. Dit zijn de badkamertrends van 2022.

Lees verder onder de advertentie

Bovenstaande badkamer komt uit de vtwonen collectie. Bekijk de verkoopadressen hier.

Wellnesscentrum in huis

Voor een relaxte spa-dag hoef je niet meer naar een druk wellnesscentrum. Dit doe je tegenwoordig gewoon thuis. De badkamer in 2022 draait om rust en sereniteit. Het wordt dé centrale plek waar je je na een drukke dag kunt terugtrekken. Een eigen sauna of stoomruimte zullen we dan ook steeds vaker terugzien. Extra ontspannen tijdens het douchen? Kies dan voor een regendouche. De brede straal voelt als een zachte zomerse stortbui. Liever liggen en relaxen? Dan is een (bubbel)bad ideaal. Leg een houten plank op het bad voor extra comfort, hier zet je een kop thee, geurkaars en boekensteun of laptop met film op. Laat het zen moment maar beginnen!

LEES OOK
5x binnenkijken in een walk-in badkamer

Lees verder onder de advertentie

Aardse kleuren

Aardetinten zoals bruin, zand, terracotta, beige en taupe zijn dé trendkleuren voor de badkamer in 2022. Deze basiskleuren zijn eenvoudig te combineren met natuurlijke materialen en geven een rustige sfeer aan de ruimte. Vul de aardetinten aan met groen. Van licht tot donker: alle tinten groen zijn goed. Laat de kleur terugkomen door planten in de badkamer te zetten of door middel van groene meubels en accessoires. Een trend die ook in ontwikkeling is, zijn witte tegels met gekleurde voegen. Dit zorgt voor een uniek en verrassend effect. Lees hier meer over het matchen van tegels en voegen.

Leren hoe je van a tot z een badkamer inricht? Volg online cursus Project Badkamer.

Lees verder onder de advertentie

schrijf je in en start direct

Luxe en natuurlijke materialen

De trend om natuurlijke materialen te verwerken in het interieur, komt ook in de badkamer aan de orde. Waar het in het afgelopen jaar vooral om chroom en zwarte accenten ging, gaat het in 2022 om nikkel, koper, goud en grafiet. Combineer deze luxe ogende materialen met natuursteen als marmer en cement of houtsoorten als walnoot voor een wellness badkamer met allure. Laat het hout en steen terugkomen in bijvoorbeeld de scheidingswanden of wastafel. Houd de badkamer rustig en gebruik geen felle kleuren of scherpe lijnen.

Lees verder onder de advertentie

LEES OOK
Van basis badkamer naar luxe ruimte met hamam-gevoel

Badkamer en slaapkamer ineen

Een opkomende badkamertrend is het combineren van de twee fijnste ruimtes in huis: de bad- en slaapkamer. Door de badkamer bij de slaapkamer te betrekken oogt de kamer ruimtelijker en creëer je een chic gevoel. Houd bij deze verandering rekening met het type vloer, de meubels en de scheiding tussen de twee delen. Ga voor een doorlopende (waterbestendige) vloer als je één ruimte wilt creëren, maar voor twee verschillende vloeren als je de twee ruimtes toch wilt scheiden. Een scheidingswand van (mat) glas zorgt voor een transparante en open uitstraling. Een wand van hout of steen zorgt meer voor een tweedeling.

Future proof

De badkamer in 2022 houdt rekening met duurzaamheid, is milieuvriendelijker én bevat meer moderne technologie. Denk aan waterbesparende douchekoppen en kranen, maar ook aan slimme gadgets zoals een smart douche, spiegels en lampen met bewegingssensor of kranen met sensor.

Lees verder onder de advertentie

Shop badkameraccessoires…

Bron: vtwonen 09-2021 | styling Cleo Scheulderman | fotografie Jeroen van der Spek