Vlinderstruik Buddleja Davidii

beeld vtwonen Beeld

Wat voor bloemen krijgt de Vlinderstruik?

De oorspronkelijke bloemkleur van de vlinderstruik Buddleja davidii is paars, maar door selectie zijn meer dan honderd rassen ontstaan die voornamelijk verschillen in kleur. Dit kan variëren van wit, geel, rood tot paars. De bloemen zijn er vooral in de maanden augustus en september en bevinden zich in pluimen, waardoor de vlinderstruik ook wel herfstsering wordt genoemd. De Latijnse naam Buddleja davidii is afgeleid van twee biologen Buddle en David.

Lees verder onder de advertentie

Wat zijn de sterke eigenschappen van de bloei van de Buddleja davidii?

De bloei van de vlinderstruik heeft veel kwaliteiten. Zij is welriekend, overvloedig en langdurig. Haar naam dankt de vlinderstruik aan de vele soorten vlinders die worden gelokt door de geur en de kleur van de bloemen. Vlinders die je onder meer kunt verwachten, zijn koolwitjes, citroenvlinders, kleine vossen en atalanta’s. Naast vlinders worden ook andere nectarverzamelende insecten gelokt door de vlinderstruik. Afhankelijk van de snoei wordt deze struik één tot drie meter. Bij grotere exemplaren buigen de takken elegant door.

Buddleja davidii onderhoud

Vlinderstruiken houden van de zon en een wat drogere standplaats. Dit bevordert tevens het vlinderbezoek. In droge zomers kan spint optreden, welke u kunt bestrijden met een insecticide gebaseerd op tebufenpyrad.

Hoe kan ik de Vlinderstruik snoeien?

Voor een mooie, gegarandeerde groei en bloei is het raadzaam de struik ieder voorjaar flink te snoeien. Het is voor deze plant belangrijk dat er goed gesnoeid wordt. De snoei dient plaats te vinden na de vorst. Je kunt hem terugsnoeien tot 25 centimeter hoog of lager. De redenen hiervoor zijn dat de bloei het beste plaatsvindt op het eenjarige hout en dat de struik dan voldoende licht krijgt. Tevens wordt het formaat in toom gehouden, want na een jaar niet snoeien ontstaat een waaier van een boom. Meer informatie is te vinden in het artikel vlinderstruik snoeien. Als de bloemen zijn uitgebloeid kun je die verwijderen om de verdere bloei te bevorderen of ze laten zitten.

Lees verder onder de advertentie

Wellicht is het artikel vlinderstruik planten ook interessant.

Bestel de plant direct.

Kenmerken:

Benaming

Naam

bladverliezend

Latijnse naam

Buddleja davidii

Familie

vlinderstruik

Latijnse familie

davidii

Lees verder onder de advertentie

Onderhoud

Verzorging

Geen speciale verzorging nodig.

Snoeien

In voorjaar sterk terugsnoeien.

Bemesting

Handje organische mest aan het begin van het groeiseizoen.

Winterhard

redelijk en kan stevig invriezen

Bodem

kalkhoudend tot lichtzuur

Vochtigheid

droog tot matig vochtig

Licht

Type

Zon

Beschrijving

volle zon

Hoogte

Minimaal

100

Maximaal

300

Beschrijving

1 tot 3 meter mits goed gesnoeid

Lees verder onder de advertentie

Kleuren

Eerste kleur

Paars

Kleurbeschrijving

donkerpaars

Bloeitijd

Begin

Augustus

Eind

September