4 snelle stylingtips voor de tuin

Hoera! De dagen worden langer en warmer. De hoogste tijd om de gezellige en relaxte sfeer van binnen naar buiten te halen. Hoe je dat doet? Deze 4 snelle tuintips helpen je op weg!

#1 zorg voor verschillende zitplekken

Creëer een woonkamergevoel door buiten ook te kiezen voor meerdere zitplekken. Een loungehoek hoeft niet veel ruimte in te nemen. Het kan gemakkelijk op een zelfgemaakte bank van pallets met fijne matraskussens. Buiten eten is het leukst aan de grote eettafel. En extra stoelen of losse elementen, zoals een poef, kruk of bijzettafel, kun je gemakkelijk onder je arm mee naar buiten nemen. Zo creëer je snel extra zitplekken. De hangmat is de ideale plek voor een korte siësta en de stapel zachte kussens (die je in huis verzamelt) maakt het buiten zitten compleet.

Benieuwd hoe je zelf een loungebank maakt? Je leest het hier!

#2 denk aan de verlichting

Goede verlichting is ook buiten van groot belang én zorgt voor sfeer. Denk hierbij aan een wandlamp met een subtiele lichtbron voor gezellig en functioneel licht op het terras. Of een lichtsnoer met losse lampjes, dit zorgt direct voor een feestelijk gevoel. Ook zonder buitenstopcontacten kan je licht creëren: met kaarsen, windlichten en lantaarns bijvoorbeeld. Of met verlichting op zonne-energie in de vorm van lampionnen of spots: overdag laden deze lampen zichzelf op, zodat ze ‘s avonds kunnen stralen.

#3 kies voor kleur

Maak jij het jezelf liever niet te moeilijk? Kies dan voor een bescheiden en ingetogen kleurpalet van grijs- of natureltinten. Het zorgt niet alleen voor een rustig geheel, maar je kan ook makkelijk uitpakken met tuinmeubels. Bovendien kan je veel kleur toevoegen met fleurige planten en bloemen, vrolijke kussens of een kleurrijk buitenkleed. Zo ben je altijd op vakantie in eigen tuin.

#4 voeg accessoires toe

Gezellige hoekjes maken en accessoires een plekje geven… het stopt niet op de drempel naar het terras. Er ontstaat eenheid door binnen en buiten te verbinden. Neem plaids uit de  woonkamer mee naar de tuin of verbind losse elementen door een buitenkleed. Zet grote (tropische) planten in potten, verzamel een groepje bij elkaar en vul ze aan met windlichten of stoer aardewerk. En zin in een zwoele zomeravond? Dan mag een buitenkachel of vuurschaal natuurlijk niet ontbreken!

Fotografie Sanne Tulp

nog meer: inspiratie