WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Tegels en terras schoonmaken

Een terras of pad blijft alleen mooi als je het regelmatig schoonmaakt. Hoe kun je tegels schoonmaken en groene aanslag verwijderen?


tegels schoonmaken groene aanslag verwijderen

Tegels schoonmaken

Tegels schoonmaken is helemaal niet moeilijk. Zelfs al heb je groene aanslag op je sierbestrating, dan nog hoef je geen moeilijke stappen te ondernemen. Voor een mooie en schone bestrating kun je je tegels het beste elke week met een bezem vegen. Zo veeg je oude bladeren, die vlekken veroorzaken, en onkruidzaden, die van bovenaf op je tegels neerdalen, weg.

Groene aanslag verwijderen

Heb je toch vlekken op je bestrating of groene tegels, maak die dan schoon met groene zeep. Los dit op in een emmer heet water en verdeel het met een bezem over je tegels. Laat het even inwerken en spoel het met water weg. Ideaal voor zowel betontegels als natuursteen. Om het nog makkelijker te maken, kun je een speciaal schoonmaakmiddel voor groene aanslag gebruiken.

Heb je vaak plassen water op je bestrating en worden ze daardoor snel vies, dan kun je drainage aanleggen. Hierdoor kan het water makkelijk worden afgevoerd.

Niet doen

Maak je terras met sierbestrating nooit schoon met een hogedrukreiniger. Je bent dan wel snel klaar met het onderhoud, maar je beschadigt je tegels ermee. Je sierbestrating wordt poreus, waardoor algen en vuil meer kans krijgen en groene aanslag moeilijker te verwijderen wordt. Gebruik ook nooit chloor of zout, want die verbleken de kleur van je tegels.

nog meer: tuinieren