Betontegels

beeld vtwonen Beeld

Met betontegels kun je eindeloos variëren. Niet alleen kun je de tegels in verschillende legverbanden leggen, ook zijn er betontegels met verschillende kleuren, reliëfs en afwerking.

Lees verder onder de advertentie

Soorten betontegels

Er zijn betontegels met verschillende kleuren, reliëfs en afwerking, waarmee je je terras of oprit de gewenste uitstraling kunt geven. Naast beton zijn er ook nog andere steensoorten. Heb je een tegel gekozen, kijk dan bij tuin bestraten hoe je de bestrating legt.

Trommelen

Een nieuwe betontegel krijgt een oude look door hem te trommelen. Vroeger gebeurde dit door stenen in een soort centrifuge te laten draaien, waardoor ze beschadigden. Nadeel was alleen dat er soms erg grote stukken steen loslieten. Tegenwoordig worden betontegels op een andere manier getrommeld, waardoor ze minder gehavend uit de machine komen, maar toch een oude uitstraling krijgen. Het proces is helaas geheim. Een voorbeeld van een getrommelde betontegel is de Abby Stone, die in twaalf verschillende kleuren te krijgen is, waaronder Toscane.

Lees verder onder de advertentie

Spindelen

Als een betontegel gespindeld wordt, wordt hij met kleine, machinale hamertjes bewerkt. De hamertjes slaan op de tegel, waardoor kleine putjes in het oppervlak ontstaan. Dit proces lijkt op trommelen en heeft een soortgelijk effect op de steen.

Crossen

Ook crossen is een manier om betontegels kunstmatig te verouderen. Vaak worden gecrosste betonstenen in Primio banenverband gelegd, waarbij brede en smalle stenen elkaar afwisselen.

Lees verder onder de advertentie

Borstelen

Betontegels worden steeds vaker geborsteld, waardoor ze een gladder en dichter oppervlak krijgen. De tegel wordt hierdoor vrij zacht, waardoor hij fijn aanvoelt aan de voeten. Er zijn verschillende reliëfs mogelijk, die heel mooi gecombineerd kunnen worden.

Voor meer informatie: Excluton.nl

Lees verder onder de advertentie

Genoemde tegelsoorten in video’s: Excluton betontegel Ruvido, Excluton betontegel Rustic Slate, Excluton Woodstone, Excluton Wavestone, Excluton Flamestone, Excluon Abbeystone toscaans genuanceerd, Excluton Vitello, Excluton Verona, Excluton betontegel 60+ black, Excluton betontegel 60+ sahara.

Fotografie Excluton