Natuursteen terrastegels

beeld vtwonen Beeld

Natuursteen kan op drie verschillende manier worden afgewerkt: gevlamd geborsteld, gezoet en naturel. Let op dat de kleur van natuursteen per tegel kan verschillen, dus laat je hier goed over informeren door de dealer.

Lees verder onder de advertentie

Als je je tuin gaat bestraten kies je eerst een geschikte steensoort. Je kunt kiezen voor natuursteen terrastegels maar er zijn ook andere steensoorten. Heb je jouw steen gekozen kijk dan bij tuin bestraten.

Gevlamd geborsteld

Gevlamd geborsteld natuursteen heeft een ruw oppervlak en een robuuste uitstraling. Om tot dit resultaat te komen, wordt het natuursteen op maat gezaagd en verhit met een vlammenwerper. Door de hitte laten stukken steen los, waardoor hij erg grof wordt. Als hij weer is afgekoeld, wordt hij geborsteld. Hierdoor wordt de steen weer vlak, maar blijft hij ruw.

Gevlamd geborstelde natuursteentegels zijn handig in tuinen van mensen die slecht ter been zijn of waar kleine kinderen spelen. Ook passen ze goed om een zwembad heen, omdat ze niet glad worden als ze nat worden. Voorbeelden van gevlamd geborsteld natuursteen zijn: Siam Bluestone, President Black, President Grey en President Dark Grey.

Lees verder onder de advertentie

Gezoet natuursteen

Gezoet of verzoet natuursteen is glad en past goed in een moderne tuin, op een dakterras of als verlengstuk van een serre waar al een gladde tegel in ligt. Gezoete natuursteentegels worden machinaal geschuurd. Voor een oude uitstraling kunnen de stenen worden getrommeld, waardoor de randjes een beetje beschadigen en de steen gehavend lijkt.

Een goed voorbeeld van gezoet natuursteen is marmer. Dit natuursteen wordt vaak geschuurd en met een staalborstel bewerkt, zodat de nerven tevoorschijn komen. Onbewerkt zijn deze nerven nauwelijks te zien. Andere voorbeelden van gezoet natuursteen zijn basalt en Chinees hardsteen. Gezoet natuursteen is verkrijgbaar in verschillende formaten, zowel stroken als vierkante tegels.

Lees verder onder de advertentie

Naturel natuursteen

Leisteen is onbewerkt natuursteen en is niet glad of ruw. De onderkant van deze soort is glad van het zagen, de bovenkant heeft een licht reliëf van het klieven.

Lees verder onder de advertentie

Natuursteen terrastegels

Wil je natuursteen terrastegels kopen? Kijk dan op Excluton.nl voor het dichtstbijzijnde verkooppunt van terrastegels.

Voor meer informatie: Excluton.nl

Genoemde tegelsoorten in video’s: Excluton Siam Bluestone, Excluton President Black, Excluton President Grey, Excluton President Dark Grey. Kijk hier voor de verkooppunten.

Lees verder onder de advertentie

Bron: Fotografie Excluton