WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Bloemenweide zaaien

Met een bloemenweide leer je je tuin kennen en kun je tot ver in het najaar genieten van kleurrijke bloeiers. De bloemenzee kun je zo groot maken als je zelf wilt.

Bloemenzee
Om borders en terrassen in een nieuwe tuin de juiste plek te kunnen geven, moet je je tuin goed leren kennen. Trek hiervoor ongeveer een jaar uit, zodat je ziet wat de zon in de verschillende seizoenen in je tuin doet.

Nodig voor de bloemenweide

Stap voor stap bloemenweide zaaien

Een bloemenweide kun je het beste in mei of juni aanleggen.

  1. Bepaal waar de bloemenweide moet komen.
  2. Ploeg of frees de grond en verwijder eventueel graspollen en stenen.
  3. Mix het graszaad met het bloemenzaad en zaai het stuk grond er breedwerpig mee in. De graspolletjes werken straks als steuntjes voor de weidebloemen.
  4. Geef de zaaibedden na het zaaien regelmatig water. Gebruik hiervoor een fijne broes, anders spuit je al het zaad weg.

Verkleurende bloemenzee

Twee weken na het zaaien ligt er al een groene waas over de zandvlakte en na zes weken bloeien de eerste bloemen. Koolzaad komt doorgaans als eerste op, snel daarna verschijnen ook de andere bloemen. In augustus is de bloemenweide voornamelijk paars met roze met hier en daar een vleugje rood van de klaprozen. Tot ver in oktober blijft de tuin gekleurd en dartelen de vlinders en libellen vrolijk rond.

nog meer: tuinieren