WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Weigelia

De weigelia WeigelaNana Variegata‘ is met maximaal 1 meter 20 relatief klein (nana). Hij heeft bont blad (variegata) bestaande uit een groen hart en gele bladrand. Deze struik heeft geen herfstkleur en is niet geurend. 

Wat voor bloemen krijgt de Weigelia?

Weigela, genoemd naar een Duitse professor Weigel, heeft zijn oorsprong veel oostelijker, in China. Deze struik is rond 1850 in Europa geïntroduceerd en zeer populair geworden. Dat komt door de rijke bloei waardoor de plant overdekt wordt met witte tot rode bloemen. Ook het sierlijke voorkomen met overhangende takken en zijn enorme sterkte hebben bijgedragen aan zijn populariteit. Hij is vroeger veel aangeplant in boerentuinen waardoor hij een nostalgische uitstraling heeft. Hij staat daar vaak in een losse haag of als alleenstaande struik. Omdat hij niet kapot te krijgen is, wordt Weigela ook veel aangeplant in plantsoenen.

Wat voor standplek is geschikt voor Weigela ‘Nana Variegata’?

Weigela ‘Nana Variegata’ doet het op elke grond goed, maar in de zon krijgt u de meeste bloemen. Weigela bloeit in mei en juni.

Is het nodig om de Weigelia te snoeien?

De bloemen voor het jaar erop worden in de zomer gevormd. Snoei de Weigela ‘Nana Variegata’ daarom direct na de bloei. Anders heb je minder tot geen bloemen. Je kunt twee methoden hanteren bij het snoeien. Als de struik te dicht wordt, kun je er na een aantal jaren enkele takken uitknippen. Ook kun je jaarlijks een deel, bijvoorbeeld een kwart, van de oudere takken verwijderen, waardoor de struik continu wordt verjongd.

Bestel de plant direct.

6fa5tzd82uyu_w2400.jpg

Kenmerken:

Benaming

Naam

bladverliezend

Latijns

Weigela 'Nana Variegata'

Cult

'Nana Variegata'

Familie

weigelia

Onderhoud

Verzorging

Geen speciale verzorging nodig.

Snoeien

Snoeien na de bloei.

Bemesting

Geen mest nodig.

Winterhard

volkomen

Bodem

elke tuingrond

Vochtigheid

matig vochtig

Licht

Type

Zon

Beschrijving

zon

Hoogte

Minimaal

120

Maximaal

120

Beschrijving

1,20 meter

Kleuren

Eerste kleur

Wit

Kleurbeschrijving

wit

Bloeitijd

Begin

Mei

Eind

Juni

Overige

Groenblijvend

bladverliezend