WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Spierstruik

Spiraea is genoemd naar het Griekse woord speiraira. Dit werd gebruikt voor planten waarmee, net als met de laurier, kransen werden gemaakt.

Wat zijn eigenschappen van de Spirea japonica ‘Little Princess’?

De spierstruik Spirea japonica ‘Little Princess’ vormt een lage, dichte struik tot zo’n 80 cm hoog. De roze bloemen staan in brede tuilen (trossen). Ze verschijnen van juni-september. Het zijn bladverliezende struiken die zijn onder te verdelen in voorjaarsbloeiers, die meestal witte bloemen hebben en zomerbloeiers die roze of rood bloeien. Sommige struiken worden tot zes meter hoog, andere halen de 50 centimeter niet eens. Zeer gevarieerd dus.

Wat zijn eigenschappen van de spierstruik?

Spiraea japonica is een soort die zo’n 1 m hoog wordt, met opgaande takken en scherp getand, donkergroen blad. In de zomer verschijnen roze of witte bloempjes en grote trossen die er als schermen uitzien. Het is een zomerbloeier die vaak in het voorjaar tot kort boven de grond wordt teruggesnoeid om veel jonge, bloeiende takken te krijgen.

Spierstruik onderhouden

Spierstruiken houden van vruchtbare, matig vochtige grond en staan het liefst in de volle zon. Dan bloeien ze het beste. Geef in het voorjaar een basisbemesting en breng mulch aan. Wellicht is de video mulchen interessant. Het blad moet niet te lang vochtig blijven om meeldauw te voorkomen.

Hoe moet ik de spierstruik snoeien?

Als het nodig is de vorm te behouden, snoei je voorjaarsbloeiers na de bloei. Zomerbloeiers kun je in de lente ver (circa een kwart) terugknippen, ze komen hetzelfde jaar nog in bloei. De bloei vindt plaats aan twijgen die in hetzelfde jaar worden gevormd.

 

Bestel de plant direct.

ad65yqs8azb1_w2400.jpg

Kenmerken:

Benaming

Naam

bladverliezend

Latijns

Spiraea 'Little Princess'

Cult

'Little Princess'

Familie

spierstruik

Familie latijns

japonica

Onderhoud

Verzorging

Bij droogte water geven.

Snoeien

In het voorjaar kort snoeien.

Bemesting

Organische bemesting in het voorjaar.

Winterhard

goed

Bodem

iedere goede tuingrond

Vochtigheid

matig vochtig

Licht

Type

Zon

Beschrijving

zon

Hoogte

Minimaal

80

Maximaal

80

Beschrijving

80 centimeter

Kleuren

Kleurbeschrijving

roze

Bloeitijd

Begin

Juni

Eind

September

Overige

Groenblijvend

bladverliezend