kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Roos

Rosa ‘Rosy carpet’ heeft een dieproze bloem die sterk geurt.

Hoe hoog wordt de Rosa ‘Rosy carpet’?

Hij wordt tot wel twee meter hoog en heeft bloemen tot diep in het seizoen. De roos Rosa ‘Rosy carpet’ blijft wat lager en is uitstekend geschikt als bodembedekker.

De geschiedenis van rozen

Rozen gelden als een van de belangrijkste en oudste groepen tuinplanten. Zij worden reeds duizenden jaren gekweekt. Door de lange geschiedenis kreeg de roos een bijzondere symbolische waarde, maar het meest als symbool voor de liefde. Dat is ontstaan tijdens de Griekse oudheid toen de roos werd geassocieerd met de godin van de liefde, Aphrodite.

Waar worden rozen voor gebruikt?

Het kweken van rozen lijkt wat omgeven met een geheimzinnige exclusiviteit en deskundigheid, maar in de tuin zijn het beslist mooie en veelzijdige, eenvoudig te onderhouden planten. Ze geven veel sfeer en kleur aan de tuin. Veel rozen geuren verrukkelijk (soms ook het blad), sommige worden gekweekt vanwege hun mooie rozenbottels vol vitamine C, andere als stekelige haagplanten of klimmers. In de loop der geschiedenis waren tientallen groepen ontstaan, een warboel waar bijna niemand meer mee uit de voeten kon.

Moet ik de Rosa ‘Rosy carpet’ snoeien?

Rozen hebben een zonnige standplaats nodig. Deze roos kun je het beste in maart snoeien. Dat kan fors gebeuren omdat deze struik zich prima herstelt. Normaal verwijder je eerst alle beschadigde en dode takken. Vervolgens neem je de oudste takken weg en knip je de jonge takken af tot op 15 centimeter boven de grond. Wild opschot, te herkennen aan zijn oorsprong aan de voet van de roos en aan zijn afwijkende uiterlijk, dient direct zo dicht mogelijk bij de oorsprong verwijderd te worden. Verwijder tijdens het groeiseizoen de uitgebloeide bloemen door de rozen te knippen tot op het eerste 5-tallige blad

Hoe moet ik de Rosa ‘Rosy carpet’ bemesten?

Bemest de rozen voor en tijdens het seizoen met rozenmest. Wellicht is het artikel rozen planten ook interessant.

ghd5qvw892jr_w2400.jpg

Kenmerken:

Benaming

Naam

bladverliezend

Latijns

Rosa 'Rosy Carpet'

Cult

'Rosy Carpet'

Familie

roos

Onderhoud

Verzorging

Geen speciale verzorging nodig.

Snoeien

Snoei in voorjaar. Verwijder uitgebloeide bloemen en wilde scheuten.

Bemesting

Bemest voor en tijdens het groeiseizoen.

Winterhard

goed

Bodem

normale tuingrond eventueel kalk

Vochtigheid

matig vochtig

Licht

Type

Zon

Beschrijving

zon

Hoogte

Minimaal

150

Maximaal

200

Beschrijving

1,5-2 meter

Kleuren

Kleurbeschrijving

roze

Bloeitijd

Begin

Juni

Eind

September

Overige

Groenblijvend

bladverliezend