WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Prachtriet

Hoe ziet de Miscanthus sinensis ‘Kleine Fontäne’ eruit?

Miscanthus sinensis Kleine Fontäne‘ wordt ongeveer anderhalve meter hoog. Hij heeft fijn loof en bloeit rijk met grijsoranje aren, die later zilverwit worden.

Wanneer bloeit de Miscanthus sinensis ‘Kleine Fontäne’?

Miscanthus sinensis ‘Kleine Fontäne’ is het gehele jaar een aantrekkelijk siergras voor de tuin. Alle soorten hebben elegant blad en de meeste bloeien met prachtige pluimen. Als de Miscanthus sinensis ‘Kleine Fontäne’ is uitgebloeid, behouden de pluimen en het blad sierwaarde gedurende de gehele winter. De bloeitijden variëren van augustus tot november. Over het algemeen bloeien de hogere soorten en cultivars later dan de lagere.

Waar plant ik prachtriet?

Deze grassoort is steeds populairder geworden omdat hij goed combineert met harde materialen en modern strak tuinmeubilair.  Alleenstaand is Miscanthus sinensis ‘Kleine Fontäne’ meestal het mooist. Vooral aan de rand van een vijver of gazon. Het bonte Chinese prachtriet is erg aantrekkelijk vanwege het elegante blad en de pluimen. Je hoeft niet bang te zijn dat na verloop van tijd je hele tuin vol staat met deze lange stengels, want dit is de minst woekerende soort.

Wanneer snoei ik de Miscanthus sinensis?

Het blad van de Miscanthus sinensis ‘Kleine Fontäne’ blijft in het voorjaar nog lang aan de plant. Het jonge blad ontwikkelt zich dan niet zo gemakkelijk. Snoei de Miscanthus sinensis ‘Kleine Fontäne’ in maart/april dan ook zo diep mogelijk terug.

Hoe kan ik de Miscanthus sinensis ‘Kleine Fontäne’ onderhouden?

Hoofdzaak is dat Miscanthus sinensis ‘Kleine Fontäne’ in de volle zon kan groeien. De grondsoort is van minder belang. Iedere normale tuingrond voldoet. Wel moet worden opgepast met stagnerend water in de bodem gedurende de winter. Dit kan wortelrot veroorzaken bij de Miscanthus sinensis ‘Kleine Fontäne’ met afsterven als gevolg. In het voorjaar de oude scheuten wegnemen. Doe dit voorzichtig, zonder de nieuwe te beschadigen. Geef de Miscanthus sinensis ‘Kleine Fontäne’ in het voorjaar een basisbemesting met organische mest. Breng in het najaar mulch rond de wortels aan. Een interessante video over Mulchen vindt je op onze site.

Winterbescherming is niet nodig. Ziekten en aantastingen komen vrijwel niet voor. Het verdroogde gras kan weggesneden worden.

 

Bestel de plant direct.

hsu5wi28ko2e_w2400.jpg

Kenmerken:

Benaming

Naam

blad verkleurt

Latijns

Miscanthus 'Kleine Fontäne'

Cult

'Kleine Fontäne'

Familie

prachtriet

Familie latijns

sinensis

Onderhoud

Verzorging

Tijdens langdurige droogte water geven.

Snoeien

In het voorjaar diep terug snoeien.

Bemesting

In het voorjaar organische basisbemesting. In het najaar mulchen.

Winterhard

uitstekend

Bodem

lichtzuur of neutraal

Vochtigheid

matig

Licht

Type

Zon, Halfschaduw

Beschrijving

zon tot halfschaduw

Hoogte

Minimaal

100

Maximaal

130

Beschrijving

100-130 centimeter

Kleuren

Eerste kleur

Wit

Kleurbeschrijving

(zilver)wit

Bloeitijd

Begin

September

Eind

November

Overige

Groenblijvend

blad verkleurt