WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Paddenlelie

De paddenlelie, zoals de Tricyrtis formosana, is een onbekende plant die we vooral aantreffen bij fijnproevers. Hij heeft namelijk prachtige bloemen die op orchideeën lijken vanwege de paarse stippen en vlekken.

Wanneer bloeit de Paddenlelie?

Het opvallende aan deze plant is dat hij extreem laat bloeit wanneer zijn eigen blad al lelijk begint te worden. Op een te koude plaats komt hij niet eens in bloei. De bloei is vanaf augustus tot oktober, wanneer vrijwel alles al is uitgebloeid. Hij heeft daardoor niet veel concurrentie, en zo trekken de kleine bloemetjes toch de aandacht. Ook de bladeren zijn fraai vanwege de diepe nerven. Tricyrtis formosana is een opgaande plant met fris diepgroene stengels en bladeren. Van augustus tot oktober kun je de bijzondere bloemen verwachten, ze zijn lichtroze met paarse spikkels en aan de keel enigszins geel.

Wat voor grond is geschikt voor Tricyrtis formosana?

Trycirtis staat het liefst in een wat vochtige en humusrijke grond uit de zon, maar niet in te diepe schaduw. Tricyrtis is niet volledig winterhard. Dus het is raadzaam om in het najaar een laag mulch over de wortelstokken te strooien.

Wanneer kan ik de Tricyrtis formosana snoeien?

Knip in het voorjaar de plant helemaal af. Hij komt weer uit als hij de winter goed heeft doorstaan. Alleen zal hij zich langzaam verplaatsen. Ook kun je in het voorjaar de wortelstokken opnemen, delen en weer opnieuw uitplanten om de uitbreiding te bespoedigen. Meer informatie over het delen van planten is te vinden in het artikel planten delen.Houd de paddenlelie voldoende vochtig tijdens droge periodes.

 

Bestel de plant direct.

6665q5i8yg76_w2400.jpg

Kenmerken:

Benaming

Naam

bladverliezend

Latijns

Tricyrtis formosana

Familie

Paddenlelie

Familie latijns

formosana

Onderhoud

Verzorging

Beschermen tegen langdurige droogte.

Snoeien

In het voorjaar afknippen.

Bemesting

Mulchen in het najaar.

Winterhard

goed

Bodem

humusrijke tuingrond

Vochtigheid

redelijk vochtig

Licht

Type

Halfschaduw

Beschrijving

half schaduw

Hoogte

Minimaal

60

Maximaal

90

Beschrijving

60-90 centimeter

Kleuren

Eerste kleur

Paars

Kleurbeschrijving

paarsroze, gespikkeld

Bloeitijd

Begin

Augustus

Eind

Oktober

Overige

Groenblijvend

bladverliezend