WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Kruiskruid

Hoe groot wordt de Ligularia dentata?

Het kruiskruid Ligularia dentata ‘Othello’ is bruinbladig en de bloemen zijn warm geel. Ligularia dentata komt uit Japan, China. Het zijn zeer goede borderplanten die echter veel plaats innemen. De buren moeten sterk zijn. In aanmerking komen bijvoorbeeld Carex pendula, Eupatorium maculatum ‘Atropurpureum’ en Filipendula rubra. Ongeveer 125 tot 150 cm hoge, grove en sterke vaste plant.

Wanneer bloeit de Ligularia dentata?

De ronde tot niervormige bladeren zijn sterk getand (dentata betekent getand). De meeste bladeren zijn wortelstandig en hebben uitzonderlijk lange stelen. De bloemhoofdjes zijn oranjegeel van kleur en zijn verzameld in flinke tuilen. De planten bloeien in de maanden juli en augustus. Ze zaaien zich op gunstige plaatsen soms massaal uit.

Een indicatieplant

Ligularia  is een indicatieplant. Dit houdt in dat de plant aangeeft wanneer de grond (te) droog is.  Zijn bladeren zullen dan slap gaan hangen en het wordt tijd dat u de planten gaat besproeien. Ligularia is een vaste plant en valt op vanwege de decoratieve bladeren en de mooie bloemen. Soms ontstaan in dat mooie blad flinke gaten, omdat slakken er zo dol op zijn. Gelukkig vinden ze lang niet alles soorten ligularia lekker. Er zijn verschillende soorten kruiskruid en zij variëren behoorlijk in hoogte. Ze worden ongeveer tussen de meter en anderhalve meter hoog.

Hoe onderhoud ik de Ligularia dentata ‘Othello’?

Een vochtighoudende grond die bij voorkeur veel humus of kleideeltjes bevat, is een voorwaarde voor een goede ontwikkeling van de Ligularia dentata ‘Othello’. Lichte schaduw wordt goed verdragen. De planten kunnen wat schaduw verdragen. Ze kunnen heel lang op dezelfde plaats blijven staan en zaaien zich soms uit.

Bestel de plant hier.

56z5pqn8m88b_w2400.jpg

Kenmerken:

Benaming

Naam

bladverliezend

Latijns

Ligularia 'Othello'

Cult

'Othello'

Familie

Ligularia

Familie latijns

dentata

Onderhoud

Verzorging

Goed vochtig houden tijdens droogte.

Snoeien

Terugknippen in het voorjaar.

Bemesting

In voorjaar goede basisbemesting.

Winterhard

volledig

Bodem

humusrijk of kleiachtig

Vochtigheid

groot

Licht

Type

Zon, Halfschaduw

Beschrijving

zon tot lichte schaduw

Hoogte

Minimaal

125

Maximaal

150

Beschrijving

125-150 centimeter

Kleuren

Tweede kleur

Geel

Kleurbeschrijving

oranjegeel

Bloeitijd

Begin

Juli

Eind

Augustus

Overige

Groenblijvend

bladverliezend