Kruiskruid Przewalskii

beeld vtwonen Beeld

Wanneer bloeit kruiskruid?

Het kruiskruid Ligularia przewalskii komt uit hetzelfde gebied als de Przewalskipaarden, wordt ongeveer een meter. Wanneer de bloeiende bloemen van de Ligularia przewalskii mee worden gerekend, is hij wel twee meter. De bloemen bloeien van juni tot augustus. De bloemstengels hebben de vorm van een lange kaars. De lichtgele bloemen contrasteren mooi met de zwartbruine stengels. Deze robuuste, statige plant is een echte aanrader aan de sloot- of waterkant en in het moeras als overgang naar de waterplanten. Bijen komen af op de bloemen van Ligularia przewalskii. Gelukkig houden slakken niet van deze soort.

Lees verder onder de advertentie

Wat is een indicatieplant?

Ligularia is een indicatieplant. Dit houdt in dat de plant aangeeft wanneer de grond (te) droog is. Zijn bladeren zullen dan slap gaan hangen en het wordt tijd dat u de planten gaat besproeien. Meer informatie over het bewateren van planten is te vinden op onze site. Ligularia is een vaste plant en valt op vanwege de decoratieve bladeren en de mooie bloemen. Soms ontstaan in dat mooie blad flinke gaten, omdat slakken er zo dol op zijn. Gelukkig vinden ze lang niet alles soorten Ligularia lekker.

Hoe hoog wordt het kruiskruid Ligularia przewalskii?

Er zijn verschillende soorten kruiskruid en zij variëren behoorlijk in hoogte. Ze worden ongeveer tussen de meter en anderhalve meter hoog. Het is niet te hopen dat de bloeistengels neerslaan door slagregens en harde wind. Mocht dit toch gebeuren, ondersteun dan de stengels met een bamboestok, of omspan de hele plant met draad. Want fier opstaande bloeistengels zijn toch het allermooist.

Hoe kan ik de Ligularia przewalskii verzorgen?

Een vochtige grond is een voorwaarde voor een goede ontwikkeling van de plant. Lichte schaduw wordt goed verdragen. Zet de Ligularia przewalskii in vochtige grond en bij voorkeur in de zon, of in heel lichte schaduw. Deze soort heeft de neiging om te woekeren. Daarom is herplanten om de twee jaar gewenst. Knip in het najaar de stengels met zaaddozen en de bladstengels af. Uit de zaden komt namelijk maar zelden een nieuwe plant tot leven.

Lees verder onder de advertentie

Bestel de plant direct.

Kenmerken:

Benaming

Naam

bladverliezend

Latijnse naam

Ligularia przewalskii

Familie

kruiskruid

Latijnse familie

przewalskii

Onderhoud

Verzorging

De grond mag niet uitdrogen.

Snoeien

In het voorjaar opschonen.

Bemesting

Na het opschonen een goede basisbemesting geven.

Winterhard

goed

Bodem

humusrijke, voedzame grond

Vochtigheid

groot

Lees verder onder de advertentie

Licht

Type

Zon, Halfschaduw

Beschrijving

zon tot lichte schaduw

Hoogte

Minimaal

150

Maximaal

150

Beschrijving

± 150 centimeter

Kleuren

Eerste kleur

Geel

Kleurbeschrijving

geel

Lees verder onder de advertentie

Bloeitijd

Begin

Juli

Eind

Augustus