WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Duizendknoop

Er zijn vele soorten van de plant duizendknoop, lees meer over de ‘Superba‘. 

Wat voor bloemen heeft de duizendknoop?

Duizendknoop Persicaria affinis ‘Superba’ bloeit extra rijk, de bloemkleur wordt tijdens de bloeiperiode intenser. Persicaria affinis komt uit Nepal en is een uitstekende bodembedekker. De kruipende wortelstokken zorgen ervoor dat deze plant grond vasthoudt en onkruidgroei tegengaat. De bloempjes (roze) verschijnen in de periode juli-september, waarmee dit een langdurige bloeier is. De bloemen staan in dikke, opstaande aren boven het blad. De totale plant blijft lager dan 25 centimeter. Duizendknoop is wintergroen, maar de bladeren kleuren in de herfst vaak roodbruin.

Duizendknoop in het wild

De duidelijk aanwezige knopen op de stengels van de duizendknoop zijn heel opvallend. De vele soorten komen uit Europa, Noord-Azië en Noord-Amerika. Ook in ons land kun je hem langs veenriviertjes nog in het wild tegenkomen, maar hij begint zeldzaam te worden. Sommige soorten zijn door hun kruipende groeiwijze goed te gebruiken als een onkruiddrukkende bodembedekker, terwijl andere soorten soms worden gezien als het onkruid zelf omdat ze enorm kunnen woekeren (bijvoorbeeld perzikkruid). Maar er zijn ook soorten met een meer opgaande groeiwijze zonder al te grote uitbreidingsdrang.

Hoe kan ik de Persicaria affinis ‘Superba’ onderhouden?

Vrijwel alle Persicaria-soorten stellen weinig eisen aan de grond. Ze groeien echter bijna zonder uitzondering alleen goed indien de grond voldoende vocht bevat. Water geven is dus belangrijk. Zorg dat de plant niet bedekt wordt door afstervend blad van vaste planten er omheen. Dat kan deze duizendknoop verstikken.

 

Bestel de plant direct.

tpe52dd86cg0_w2400.jpg

Kenmerken:

Benaming

Naam

wintergroen

Latijns

Persicaria 'Superba'

Cult

'Superba'

Familie

duizendknoop

Familie latijns

affinis

Onderhoud

Verzorging

Geen bijzondere verzorging nodig.

Snoeien

In het voorjaar opschonen.

Bemesting

Basisbemesting in het voorjaar

Winterhard

volkomen

Bodem

normale tuingrond

Vochtigheid

vrij groot

Licht

Type

Halfschaduw

Beschrijving

halfschaduw

Hoogte

Minimaal

20

Maximaal

25

Beschrijving

20-25 centimeter

Kleuren

Eerste kleur

Wit

Tweede kleur

Wit

Kleurbeschrijving

roze, rozerood

Bloeitijd

Begin

Juni

Eind

September

Overige

Groenblijvend

wintergroen