WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Prachtriet

Prachtriet Miscanthus sinensis ‘Variegatus’ heeft zeer bont blad. Er lopen (geel)witte strepen over de bladeren. In de zon worden deze strepen beter zichtbaar.

Hoe bloeit de Miscanthus sinensis ‘Variegatus’?

Miscanthus sinensis is het gehele jaar een aantrekkelijk siergras voor je tuin. Alle soorten hebben elegant blad en de meeste bloeien met prachtige pluimen. Als de Miscanthus sinensis is uitgebloeid behouden de pluimen en het blad sierwaarde gedurende de gehele winter. Deze grassoort is steeds populairder geworden omdat hij goed combineert met harde materialen en modern strak tuinmeubilair.

Wanneer bloeit de Miscanthus sinensis ‘Variegatus’?

De bloeitijden variëren van augustus tot november. Over het algemeen bloeien de hogere soorten en cultivars later dan de lagere. Als er pluimen in komen, blijven die ook in de winter decoratief.

Hoe erg woekert Miscanthus sinensis ‘Variegatus’?

Alleenstaand is Miscanthus sinensis meestal het mooist. Vooral aan de rand van een vijver of gazon. Het bonte Chinese Miscanthus sinensis is erg aantrekkelijk vanwege het elegante blad en de pluimen. Je hoeft niet bang te zijn dat na verloop van tijd je hele tuin vol staat met deze lange stengels, want dit is de minst woekerende soort.

Miscanthus sinensis algemeen onderhoud

Hoofdzaak is dat Miscanthus sinensis in de volle zon kan groeien. De grondsoort is van minder belang. Iedere normale tuingrond voldoet. Wel moet worden opgepast met stagnerend water in de bodem gedurende de winter. Dit kan wortelrot veroorzaken met afsterven als gevolg. In het voorjaar de oude scheuten wegnemen. Doe dit voorzichtig, zonder de nieuwe te beschadigen.

Hoe kan ik de Miscanthus sinensis ‘Variegatus’ bemesten?

Geef in het voorjaar een basisbemesting met organische mest. Breng in het najaar mulch rond de wortels aan. Winterbescherming is niet nodig. Ziekten en aantastingen komen vrijwel niet voor bij Miscanthus sinensis. Het verdroogde gras kan weggesneden worden.

Word je graag op de hoogte gehouden van het allernieuwste tuinnieuws? Regelmatig worden er leuke artikelen geplaatst op het tuinblog, boordevol inspiratie voor je tuin.

Bestel de plant hier.

sw15hm48m24g_w2400.jpg

Kenmerken:

Benaming

Naam

blad verkleurt

Latijns

Miscanthus sinensis 'Variegatus'

Cult

'Variegatus'

Familie

prachtriet

Familie latijns

sinensis

Onderhoud

Verzorging

Tijdens langdurige droogte water geven.

Snoeien

In voorjaar oude scheuten wegnemen.

Bemesting

In het voorjaar organische basisbemesting. In het najaar mulchen.

Winterhard

uitstekend

Bodem

geen speciale eisen

Vochtigheid

matig vochtig

Licht

Type

Zon, Halfschaduw

Beschrijving

zon, halfschaduw

Hoogte

Minimaal

200

Maximaal

200

Beschrijving

2 meter

Kleuren

Kleurbeschrijving

n.v.t.

Bloeitijd

Begin

Januari

Eind

Januari

Overige

Groenblijvend

blad verkleurt