Kleurrijke terrasplanten voor in de volle zon

beeld vtwonen Beeld

Een terras in de zon is een fijne plek om lekker van het weer te genieten en een mooie plek voor kleurrijke terrasplanten. Er zijn veel geschikte planten voor een zonterras in bijna alle kleuren van de regenboog. Bekijk alle kleurrijke terrasplanten voor de volle zon met zomerbollen, eenjarige zomerbloeiers, kuipplanten, kruiden en vaste planten.

Lees verder onder de advertentie

Verschillende soorten terrasplanten

We onderscheiden verschillende soorten terrasplanten. Eenjarige zomerbloeiers voelen een jaar volop in de zomer en kunnen daarna weg. Kuipplanten zijn planten die binnen moeten overwinteren. Vaste planten zijn vaak winterhard of zelfs wintergroen en hebben dus een stevige pot nodig om buiten te kunnen blijven staan. Hieronder hebben we de planten ingedeeld op kleur, zo kun jij jouw eigen beplantingsplan maken met terrasplanten voor in de volle zon in de kleuren die jij graag wilt.

beeld vtwonen Beeld

Blauwe terrasplanten voor in de volle zon

Er zijn veel blauwe planten geschikt voor in potten op het terras in de volle zon. De heliotroop geeft een heerlijke geur en lokt ook nog eens vlinders naar je terras. De Afrikaanse lelie staat perfect op een modern terras, de bloemen van deze plant zijn zo mooi uitgesproken van vorm dat ze vaak in een vierkante pot worden gezet. Ook de kuiflavendel is fijn op het terras, mede door de heerlijke geur en doet het heel goed in de volle zon.

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld

Gele terrasplanten voor in de volle zon

Gele bloemen passen met hun kleur natuurlijk perfect op een zonterras, ze geven een gezellige en zonnige sfeer. Het Afrikaantje is een bekende in veel tuinen en staat ook prachtig in een pot. De engelentrompet geeft een heerlijke geur en heeft prachtige, hangende gele bloemen. En dahlia’s zijn altijd favoriete bloeiers.

Lees verder onder de advertentie
  • Tandzaad (Bidens), eenjarige zomerbloeier
  • Spaanse margriet (Osteospermum), eenjarige zomerbloeier
  • Engelentrompet (Brugmansia), kuipplant
  • Afrikaantje (Tagetes), eenjarige zomerbloeier
  • Dahlia, zomerbol, bloeit tot in het najaar
beeld vtwonen Beeld

Roze en paarse terrasplanten voor in de volle zon

Roze en paarse planten geven een prachtige kleur aan het terras. Wat denk je van de Zinnia met haar grote, volle bloemen? Voor een romantische inrichting zijn kleine rozen ideaal. Al deze planten zijn perfecte terrasplanten voor in de volle zon.

Lees verder onder de advertentie

Rhodochiton, eenjarige klimmende zomerbloeier
Zinnia, eenjarige, rijk bloeiende zomerbloeier
Diascia, eenjarige zomerbloeier
Oleander (Nerium oleander), kuipplant
Roos (Rosa ‘The Fairy’)

beeld vtwonen Beeld

Kruiden in pot voor op het zonterras

Ook kan je kruiden in potten op het terras zetten, veel kruiden zijn namelijk dol op de volle zon. En kruiden zien er niet alleen gezellig uit, ze zijn ook nog eens heel nuttig. Ze geuren heerlijk en veel soorten kruiden trekken vlinders aan. Ze zien er niet alleen gezellig uit, maar zijn ook nog eens nuttig. Ze geuren heerlijk en veel soorten trekken ook vlinders aan. Perfecte kruiden die geschikt zijn als terrasplanten zijn basilicum, tijm, salie, rozemarijn en marjolein. Lees meer bij kruidentuin aanleggen.

Lees verder onder de advertentie

Terrasplanten volle zon kopen

Bron: beeld: Canva