Groene aanslag verwijderen van tegels en terras schoonmaken

beeld vtwonen Beeld

Groene aanslag in de tuin komt helaas veel voor. Het is een groei van algen die ontstaat bij te weinig zonlicht en bijvoorbeeld regen. Regelmatig schoonmaken van het terras of de bestrating in de tuin is dan echt nodig. Vooral nu het leven zich weer langzaam naar buiten verplaatst worden we ongewenst getrakteerd op tegels met vieze groene aanslag. Met deze handige tips kun je groene aanslag verwijderen van tegels en terras en nog meer genieten van het buitenleven in de tuin of op het balkon.

Lees verder onder de advertentie

Groene aanslag voorkomen

Preventief tegels schoonmaken is helemaal niet moeilijk. Voor een mooie en schone bestrating kun je de tegels het beste elke week even met een bezem schoonvegen. Zo veeg je oude bladeren weg die vlekken veroorzaken en onkruidzaden die van bovenaf op de tegels neerdalen.

Groene aanslag verwijderen

Zelfs al heb je groene aanslag op de sierbestrating, dan nog hoef je geen moeilijke stappen te ondernemen. Je kunt altijd eerst proberen de groene aanslag met enkel heet water schoon te maken. Maar groene vlekken op de bestrating of groene tegels kun je het beste schoonmaken met groene zeep. Los dit op in een emmer heet water en verdeel het met een bezem over je tegels. Laat het even inwerken en spoel het met water weg. De beste manier voor groene aanslag te verwijderen en ideaal voor zowel betontegels als natuursteen. Om de groene aanslag te verwijderen nog makkelijker te maken, kun je een speciaal schoonmaakmiddel voor groene aanslag gebruiken. Lees dan op de verpakking hoe je deze het beste kunt gebruiken.

Wanneer groene aanslag verwijderen?

Het verwijderen van groene aanslag in de tuin kan het beste aan het einde van de winter tijdens een paar droge dagen. De zon van het voorjaar en minder kans op regen zorgen er dan voor dat er niet kort daarna weer groene aanslag komt. Het is ook een mogelijkheid om aan het einde van de zomer, het begin van het najaar alvast preventief schoon te maken, waardoor de kans op algengroei verkleind wordt.

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld Shutterstock
Beeld Shutterstock

Wateroverlast in de tuin?

Heb je vaak plassen water op je bestrating en worden ze daardoor snel vies, dan kun je drainage aanleggen. Hierdoor kan het water makkelijk worden afgevoerd.

MEER TIPS VOOR EEN MOOIE TUIN?
Volg de vtwonen college cursus: Droomtuin

Lees verder onder de advertentie

Niet doen: met de hogedrukspuit schoonmaken

Maak je terras met sierbestrating nooit schoon met een hogedrukreiniger. Je bent dan wel snel klaar met het onderhoud, maar je beschadigt je tegels ermee. Je sierbestrating wordt poreus, waardoor algen en vuil meer kans krijgen en groene aanslag moeilijker te verwijderen wordt. Gebruik ook nooit chloor of zout, want die verbleken de kleur van je tegels.

Bekijk de video met tips voor het verwijderen van groene aanslag

Aan de slag!

Lees verder onder de advertentie

Bron: beeld: Canva en Shutterstock