Dit zijn de 16 mooiste schaduwplanten voor in de tuin

beeld vtwonen Beeld

Denk je dat planten niet goed groeien in de schaduw? Mis! Gelukkig zijn er genoeg voorbeelden van mooie schaduwtuinen die het tegendeel bewijzen. Met deze 16 mooie schaduwplanten laat jij je schaduwborder in de tuin schitteren. Je kunt kiezen uit veel vaste planten, groene bladplanten en zelfs wintergroene schaduwplanten.

Lees verder onder de advertentie

Planten in de schaduw

Weinig zon in de tuin en veel schaduw? Of een tuin op het noorden? Geen zorgen, er zijn genoeg planten over die het goed doen in de schaduw. Er zijn maar weinig eenjarige planten die in de schaduw kunnen staan, maar er zijn wel veel vaste planten die het goed doen in de schaduw of halfschaduw.

Meer kleur in de schaduwtuin

Om wat licht op je donkere terras of in een schaduwtuin te krijgen, kies je voor witte of lichtgele bloemen. Echt meer licht nodig? Maak dan gebruik van buitenverlichting. Voor nog meer kleur en een romantische sfeer kun je roze of paarse planten toepassen en deze combineren met kleurrijke tuinaccessoires. Hieronder hebben we een aantal mooie schaduwplanten voor de tuin of het terras op een rijtje gezet:

Schaduwplanten met bloemen

Een schaduwrijke tuin hoeft niet saai te zijn. Er zijn echt genoeg mooie bloeiende planten voor in de schaduw en dus ook zomerbloeiers en najaarsbloeiers. Soorten die opvallen vanwege de prachtige bloemen zijn:

ZELF EEN TUINONTWERP MAKEN?
Volg het vtwonen college Droomtuin

Bladplanten voor in de schaduw

Vergeet niet om bladplanten toe te voegen aan de schaduwtuin, want ze zijn van het vroege voorjaar tot ver in de herfst prachtig om naar te kijken. Deze schaduwplanten bijvoorbeeld:

Wintergroene schaduwplanten

Ook in de winter wil je natuurlijk dat het niet te kaal wordt in de tuin. Plant daarom ook een aantal wintergroene planten voor in de schaduw:

In ons artikel over planten op een schaduwterras vind je nog meer mooie soorten. In de vtwonen shop vind je producten waarmee je de planten kunt onderhouden.

De mooiste schaduwplanten bestellen

Wil jij gelijk aan de slag met deze planten in de tuin? Je kunt hier een aantal van de mooiste schaduwplanten kopen

Bron: Beeld: Unsplash

Lees verder onder de advertentie