WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Brocante tienerkamer

De woonstijl brocante kenmerkt zich door de zachte kleuren, romantische vormen en oude, landelijke meubels en accessoires. Deze stijl is zeer geschikt voor je tiener dochter die graag een volwassen kamer wilt, maar stiekem toch wel een meisje-meisje is. Lees hieronder de tips voor een brocante tienerkamer.
Brocante tienerkamer

Kleuren voor de brocante tienerkamer

De basis van de stijl brocante is wit, aangevuld met pastelkleuren. Zoals pasteltinten in groen en blauw. Tips nodig? Ideeën en kleurenpaletten zijn te vinden op vtwonen.nl/kleurinspiratie. Is je dochter echt een meisje-meisje? Dan combineer je wit met zachtroze en taupe, zodat het een romantische brocante tienerkamer wordt.

Brocante raambekleding

Wat raambekleding betreft, passen shutters goed bij een brocante tienerkamer. De shutters kun je door het mechanisme verder openzetten of juist sluiten. Hierdoor bepaal je zelf de lichtinval. Als de zon erop schijnt, krijg je daardoor een prachtig diffuus licht. Houten jaloezieën zijn een prima alternatief voor schutters. Deze raamdecoratie is goedkoper en met hetzelfde effect!

Brocante meubels opknappen

Struin rommelmarkten, kringloopwinkels en Marktplaats af naar de mooiste, oude tienermeubels. Met een lik verf zijn deze weer zo goed als nieuw. Vervang het hang- en sluitwerk van de kast of lades door onder andere brocante meubelknoppen en komgrepen. Zo wordt een eenvoudig meubelstuk, een opvallende brocante blikvanger.

Brocante tienermeubels

Een bureau is onmisbaar in een tienerkamer. In het artikel brocante kinderbureau vind je de mooiste bureaus. Kinderbedden met een brocante stijl vind je bij viavtwonen. Leen Bakker heeft mooie kinderbedden met spijlen die zeer geschikt zijn voor de brocante slaapkamer. Ook een goed idee: de twijfelaar, zodat er ook makkelijk vriendinnetjes kunnen blijven slapen. Meer brocante merken? Bekijk eens de collecties van Timzowood Living, Clayre & Eef en Ariadne at Home.

Vintage kasten

Perfect passend binnen de brocante stijl zijn vintage meubels en accessoires. Een merk die prachtige vintage kasten en andere meubels in de collectie heeft, is Rootsmann. Officieel zijn de meubels niet tweedehands, maar hebben wel alle meubels een eigen verhaal en zijn ze ontworpen naar een oud model. Tip! Bekijk eens de brocante deuren van Rootsmann.

Brocante accessoires

In een brocante tienerkamer is het belangrijk om af te wisselen met romantische accessoires en stoere materialen. Denk bijvoorbeeld aan een gebreide poef of een linnen plaid gecombineerd met kanten gordijnen. Een beetje van toen en een beetje van nu, dat is brocante!

Bron: Ariadne at Home | Fotolemaire.nl | Styling Barabara Groen

nog meer: Tienerkamer