WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Feestje vieren… hoe deden we dat ook alweer?

Het lijkt wel een eeuwigheid geleden dat we vrienden en familie uitnodigden voor zomaar een gezellig avondje of een feestje tot in de kleine uurtjes. Om je geheugen op te frissen, geven we je tips over hoe het ook alweer gaat om een goed feestje te vieren én hoe je de party op een hoger niveau kunt tillen.

gedekte eettafel met lila tafelkleed, gele en blauwe borden en palmbehang | feestjes vieren

Zorg voor lekkers

Geen feestje zonder iets te knabbelen of wat lekkere hapjes op tafel. Bij de een zijn de kilo’s er afgevlogen het afgelopen jaar, bij de ander is de weegschaal het raam uitgegooid. Zorg daarom dat er voor ieder wat wils is: van vette hap tot gezonde snack, en van vega tot vlees en vis. Presenteer al het lekkers op schalen en borrelplanken en laat iedereen lekker zelf zijn gang gaan. Met een goede voorbereiding kun jij er dan zelf ook van genieten.

Organiseer je een tuinfeest? Kijk dan de trucs van onze stylistes af voor een zomerse tafelstyling.

Klinkende toost

Waarom zien je mooiste glazen alleen ieder jaar met kerst het daglicht? Zelfs een glas water smaakt beter uit feestelijk glaswerk. Heb je buiten iets te vieren, dan is deze tafel met ingebouwde drankjeskoelgoot een geweldig idee. Voor binnen stal je de glazen, koelers en zelfgemaakte limonade uit op een gedekte tafel.

Heb je een keukeneiland of hoge bartafel? Dan weet je nu al dat dat de meest geliefde plek wordt tijdens de borrel. Zet daar dan ook glazen en drankjes klaar.

Zet de decoratietoon

Als je de woonkamer of tuin nog wat wilt upspicen, dan zijn slingers de simpelste en feestelijkste oplossing. Zelfgemaakte van katoen, of vlaggetjes van glimmend goud, zetten meteen de toon. Helemáál als ze binnen jouw thema passen. Hier vind je een aantal ideeën voor DIY slingers van papier.

Voor een extra feestelijke sfeer kun je – zelfs als het hoogzomer is – best wat ideeën opdoen die eigenlijk voor kerst zijn bedoeld. Ga je op sjiek? Dan zijn de regels rondom tafeldekken misschien nog even handig om erbij te pakken.

Denk als een deejay

Geen feestje zonder muziek, of het nu om jazzy bossa nova gaat of echte discokrakers. Je playlist stel je van tevoren op – alleen al voor de voorpret leuk om te doen – en je hebt alleen nog een paar goede speakers nodig om het af te spelen. Wist je dat er zelfs buitenlampen met ingebouwde speakers bestaan? Just saying!

nog meer: styling