Comeback van de bartafel

beeld vtwonen Beeld

Misschien ligt het aan het gemis van een ouderwets gezellig avondje uit en onze hang naar de seventies, maar eten op hoogte is weer helemaal terug. Een bartafel met bijbehorende krukken zet meteen de toon bij een etentje. Zo breng je dat gezellige gevoel direct naar boven.

Lees verder onder de advertentie

Voordelen van een bartafel

Heeft een bartafel naast het gezellige karakter nog meer voordelen? Zeker! Het is de ideale eettafel wanneer de ruimte beperkt is of als je oplossing op maat zoekt wanneer er bijvoorbeeld een pilaar middenin de keuken staat. Een bartafel is compact en je zou er zelfs voor een een kunnen kiezen die je weg kunt klappen.

Verder is een bartafel natuurlijk ook een statafel. En daarom handig voor de snelle boterham of kop koffie in de ochtend, een gezellige avondmaaltijd en een drankje met vrienden in het weekend. Je zult al snel merken dat die bartafel de place to be is in huis. En werk je ook nog veel thuis? Dan kan de afwisseling van staand en zittend werken ook fijn zijn.

Ook als je wél de ruimte hebt voor een grote eettafel, dan nog kan een extra bartafel de manier zijn om de keuken en woonkamer bij elkaar te betrekken. En gebruik je ‘m even niet, dan kan de bar prima dienst doen als plantentafel.

Lees verder onder de advertentie

Zelf een bartafel maken

Wanneer je een keuken hebt met hoekjes die niet worden gebruikt of die al eerder genoemde in de weg staande pilaar of draagmuur? Dan maak je deze plekken functioneel door er een hoge tafel rondom of tegenaan te maken. Dan heb je én een ergenis minder én een extra plek in huis om even te gaan zitten of eten.

Je kunt de bar- of statafel zo diep maken als je wilt, maar let wel op de goede hoogte. Een te hoge of lage bar hangt toch een stuk minder prettig. Houd voor de hoogte 110 centimeter aan, dan kun je een barkruk er goed onder schuiven.

Lees verder onder de advertentie

Barkrukken

Ben je op zoek naar de mooiste barkruk voor aan jouw bartafel of kookeiland? Dan kijk je natuurlijk eerst naar de stijl en of ie lekker zit. Heb je een basic of design woonstijl, dan is er genoeg keuze in krukken met strakke lijnen in chroom of staal. Zoek je er een waar je wel een avondje op kunt doorzakken, dan zijn er ook barkrukken met zachte zittingen van stof en leer.

Misschien nog wel belangrijker voor een lekkere zit, is de hoogte van de barkruk. Meet hiervoor eerst de hoogte van de bartafel of het keukeneiland op, tot aan de onderkant van het blad. Haal hier 30 centimeter vanaf en je hebt de perfecte hoogte voor de kruk.

Meer ruimtebesparende tafels

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

styling Fake it ’till you make it: zo lijkt een ruimte groter

beeld vtwonen Beeld

DIY DIY: Hoge bartafel voor buiten

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld

Onze partners 5 hacks voor een opgeruimde keuken

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

keuken inspiratie De zwarte keuken is een blijvertje

Bron: beeld: styling Carlein Kieboom , fotografie Barbara Kieboom