Trendmaterialen: bamboe en rotan in huis

beeld vtwonen Beeld

Mooi en functioneel, bamboe en rotan kun je namelijk binnen én buiten gebruiken. Niet voor niets is er een breed en prachtig aanbod aan rotan stoelen. Maar er is veel meer. Wat dacht je van een bamboe hanglampen, rotan opbergmanden of gevlochten tafeltjes? Een trend om meer over te weten, dus vind je de mooiste producten van bamboe en rotan hieronder.

De rotan opbergmand

Praktisch is dit item zeker. Je kunt de opbergmand vullen met speelgoed, accessoires en andere kleine items. Wil je echter helemaal binnen de Urban Jungle-trend blijven, dan mag er een grote plant in. Ook een goed idee: hang een platter exemplaar als accessoire aan de muur.

Rotan hangstoel

Speels, mooi en uitnodigend: rotan hangstoelen zijn niet voor niets zo populair. Zowel HKliving als Broste Copenhagen en Sissy-Boy hebben een paar echte eyecatchers in de collectie. Eenmaal het juiste exemplaar uitgekozen, dan kan de styling beginnen. Vul hem met fijne kussens, zet er een bijzettafel naast en leg er een rond vloerkleed onder. Laat het loungen maar beginnen!

Bamboe of rotan hanglamp

Ook populair is de rotan of bamboe hanglamp. Deze soort hanglamp zorgt voor een instant strandgevoel en is ook geschikt voor iets kleinere ruimtes. Hij is er bovendien in verschillende vormen en kleuren. Let bij deze soort hanglamp wel op de hoogte. Hebben de ruimtes in huis hoge plafonds dan past een hoge hanglamp goed, bij ruimtes met lage plafonds kun je beter voor een kleiner en lager exemplaar kiezen. Nog meer rotan of bamboe? Voeg bamboe toe aan de badkamer, kies voor een rotan poef of ga voor rotan aan de muur en planten in manden.

Lees verder onder de advertentie

Het mooiste van bamboe en rotan:


Bron: vtwonen april 2015 | Fotografie Alexander van Berge | Styling Cleo Scheulderman

Lees verder onder de advertentie