WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Shopgids: industriële vloerlampen

Zet een industriële vloerlamp naast een standaard bank en de sfeer verandert op slag. Industriële vloerlampen hebben het vermogen om alles wat in hun buurt staat nét iets stoerder te maken. Ze passen perfect in elk interieur, van strak, wit en minimalistisch tot Scandinavisch, landelijk en zelfs klassiek. En ze zijn natuurlijk superfunctioneel, als lees- en werklicht of als sfeermaker. Benieuwd naar de mogelijkheden? Lees snel verder!

Stoere no-nonsense look

Vroeger waren industriële lampen puur functioneel. Met hun hoge wattage en gerichte licht konden ze complete fabriekshallen verlichten. Tegenwoordig zijn het echte collector’s items en een pronkstuk in je huis. Ook het design van industriële vloerlampen is vaak op fabriekslampen gebaseerd. Dat zie je aan de robuuste vorm, de grote metalen kap en de duidelijk zichtbare schroeven en scharnieren. Er zijn ook varianten die lijken op ouderwetse filmstudiolampen, op een koplamp of een vintage ventilator. Sommige lampen zijn zelfs gemaakt van gerecyclede fabrieksmaterialen. Eén ding hebben alle industriële vloerlampen gemeen: ze zijn rauw, ruig en praktisch. Juist die functionele no-nonsense look maakt ze zo mooi.

LEES OOK
Waarom je een industriële lamp wilt

Vloerlamp met knikarm

Op zoek naar een lamp die functioneel is tijdens het werken of lezen? Dan is een vloerlamp met knikarm iets voor jou. Verstel de lamp handmatig en geniet van voldoende licht tijdens jouw werkzaamheden.

Driepoot

Deze lookalike fabriekslampen zijn een blikvanger voor in huis. De robuuste vorm en metalen kap geven een stoere uitstraling aan ieder interieur.

Rooster en metalen draden

Industriële vloerlampen met een open kap of rooster waarin het peertje duidelijk zichtbaar is geven prachtig sfeerlicht in de ruimte. Perfect om een donker hoekje mee te verlichten.

Meerdere lampen

Waarom één lamp als je er ook twee of drie kunt hebben? Met deze industriële lampen voorzie je jouw huis van voldoende licht. Bij de meeste vloerlampen kun je de kappen handmatig verstellen, zodat je een specifieke hoek van licht kunt voorzien.

Inspiratie

Nog meer ideeën om je huis een industriële look te geven? Kijk hieronder voor inspiratie!

Materialen en kleuren

Industriële vloerlampen zijn vaak gemaakt van metaal of hout, en hebben stoere kleuren als zwart, grijs en antraciet. Maar ook wit komt voorbij, als opvallende tegenhanger. Om over goud en koper nog maar te zwijgen. Juist de mix van stoer en chic kan je interieur iets onverwachts spannends geven. Moeilijk om te kiezen? Mengvormen zijn er ook, zoals deze zwarte vloerlamp met koperen binnenkap. Mooie lichtval gegarandeerd!

nog meer: