Industrieel wonen met een rauw randje

beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld

Hout en metaal zijn de basis voor industrieel wonen. Oude werktuigen zijn daar een perfecte aanvulling op en doen prima dienst als authentieke blikvanger. Stoer en rauw, durf jij het aan? Wij zouden het wel weten, deze stoere meubels maken we maar wat graag onze nieuwe huisgenoot!

Blikvangers

Om industrieel te wonen, hoeft niet je hele interieur onder gedompeld te worden in metaal, hout en donkere kleuren. Minder is in dit geval meer. Met één van je favoriete vintage industrials als blikvanger geef je jouw interieur een rauwe en stoere touch. Oude werktuigen in combinatie met een modern interieur vullen elkaar perfect aan. Geen plek voor XL meubels? Ook kleine elementen, denk aan een oud houten raam, oude deur of een tandwiel aan de wand, trekken de aandacht. Op die manier krijgt zelfs je hal een boost.

Lees verder onder de advertentie

Functie met effect

Functioneel of niet… het draait om het unieke item. Het werkt heel verrassend als meubels uit hun oorspronkelijke functie weggetrokken worden. Gebruik een oude werkbank als kookeiland of sidetable en een oude springbok als salontafel. Klein of groot, rond of vierkant, functie of niet? Het maakt niet uit! Industrieel wonen kan altijd en overal. Begint het al te prikkelen?

Favo vintage

Inspiratie: check! Maar waar shop je deze stoere items? Bijna iedere stad is rijk aan vintage winkels. Menig woonliefhebber struint ze graag af. Het kost wat tijd, maar dan heb je wel een uniek item. Een citytrip om vintage items te shoppen is natuurlijk geen straf, maar heb je er wel tijd voor? Geen tijd, geen probleem. Je kunt tot in de late uurtjes je favoriete vintage items shoppen bij onder andere Brût Amsterdam, Old basiscs, Raw materials en natuurlijk op Marktplaats.

Heb jij de kunst van schat zoeken niet in de vingers? Ook nieuwe producten kunnen een verweerde look hebben. Wat dacht je van dit ijzeren bureau?