Weinig tijd? Zo krijg je de oven schoon terwijl je slaapt

beeld vtwonen Beeld vtwonen shopboekje 11-2017 | styling Cleo Scheulderman | fotografie Jeroen van der Spek
Beeld vtwonen shopboekje 11-2017 | styling Cleo Scheulderman | fotografie Jeroen van der Spek

Het schoonmaken van de oven behoort vast en zeker niet in het rijtje van je meest favoriete huishoudklusjes. En toch ontkom je er niet aan, gezien het al snel een verzamelplaats voor etensresten wordt. Zie je er als een berg tegenop? Met deze geniale truc krijg je de oven schoon terwijl je slaapt!

Lees verder onder de advertentie

Poetsen als een pro

Schoonmaken, poetsen, opfrissen… we kunnen er allerlei termen voor verzinnen maar een ding staat als een huis boven water: leuker wordt het er niet van. We kunnen je wél helpen om het schoonmaakproces een stuk gemakkelijker te laten verlopen. Hoe? Door het aanreiken van een handige lifehack, waarmee je poetst als een pro.

Slapend schoonmaken

Deze lifehack behoort in de categorie ‘briljante vondsten’, want het leert je hoe je kunt schoonmaken terwijl je slaapt. Slapend schoonmaken klinkt wellicht als een droom die te mooi is om waar te zijn, maar TikTok-gebruiker Chantel Mila bewijst dat het kan. Ze toont op het videoplatform hoe je je oven schoon krijgt zonder daadwerkelijk te hoeven poetsen.

LEES OOK
Ovenschalen die gezien mogen worden: dit zijn ze

Lees verder onder de advertentie

Lifehack

Het enige wat je nodig hebt? Een simpele mix van drie benodigdheden, namelijk: een theelepel baking soda, een eetlepel afwasmiddel en een klein beetje water. Mix deze drie ingrediënten samen tot je een pasta-achtige substantie krijgt. Smeer dit vervolgens in een dunne laag op de bodem van de oven, waarna je met een gerust hart onder de wol kunt kruipen.

Oven schoon in een handomdraai

De volgende ochtend kun je met een schoonmaakdoekje de bodem van de oven in een simpele handbeweging schoonvegen, zonder te hoeven poetsen. Alle aangekoekte etensresten zijn namelijk door je eigengemaakt schoonmaakmiddel volledig losgeweekt. Uitproberen? Hieronder kun je precies zien hoe je deze lifehack heel gemakkelijk toepast.

Meer handige schoonmaaktips

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

schoonmaken 10 dingen die je kunt schoonmaken met scheerschuim

beeld vtwonen Beeld

schoonmaken 10 verrassende dingen die je ook kunt schoonmaken in de vaatwasser

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld

Samenwerking 7 schoonmaakklussen die dit voorjaar zó gefikst zijn

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

schoonmaken Boenen en borstelen: een leren bank of meubel schoonmaken

Bron: beeld: vtwonen shopboekje 11-2017 | styling Cleo Scheulderman | fotografie Jeroen van der Spek | Tekst: Anne-Flore Muller