10 dingen die je kunt schoonmaken met scheerschuim

beeld vtwonen Beeld JA (schoonmaakartikelen) | styling Studio Marit Saladini | fotografie Peggy Janssen | stylingassistentie Paolo Roseti
Beeld JA (schoonmaakartikelen) | styling Studio Marit Saladini | fotografie Peggy Janssen | stylingassistentie Paolo Roseti

Wist je dat je kunt schoonmaken met scheerschuim? Een niet zo alledaags schoonmaakmiddel, maar zeker niet minder effectief. Dit wondermiddel is bij de meesten wel in huis te vinden, dus je kunt er direct mee aan de slag.

Lees verder onder de advertentie

Kleding schoonmaken met scheerschuim

Scheerschuim is een redmiddel als het gaat om vlekken. Of die nu in kleding of vloerkleden zitten: scheerschuim kan de uitkomst bieden. Zelfs tegen hardnekkige vlekken van bijvoorbeeld rode wijn. Spuit het scheerschuim op de vlek. Wrijf het niet te diep in, want het schuim doet z’n werk bijna automatisch. Laat de boel even intrekken en spoel het scheerschuim daarna uit. Deze truc is ook handig voor bijvoorbeeld vlekken in autobekleding of stoelen.

LEES OOK
Dit kun je allemaal schoonmaken met tandpasta

Oven

Met scheerschuim is de oven in een handomdraai schoongemaakt. Bedek de zijkanten en onderkant van de oven volledig met het schuim en neem dan ook meteen de bak- of grillplaat mee. Zet de oven vervolgens voor 30 minuten aan op zo’n 50 graden. Het scheerschuim zal alle vet- en etensresten losweken. Haal er na 30 minuten een doekje langs en de oven is weer spic en span. Let wel op dat je niet op de verwarmingselementen of ventilator van de oven spuit. Krijg je echt hardnekkige vlekken niet uit de oven? Ga dan aan de slag met een vernieuwingskit.

Lees verder onder de advertentie

Kranen en douchedeuren

Kalkaanslag op kranen of douchedeuren verdwijnt met scheerschuim als sneeuw voor de zon. Spuit het te behandelen gebied goed in, laat het even intrekken en boenen maar. Met een doek of spons bereik je het beste effect, want schuim werkt als een soort scrub, waardoor kalkaanslag snel verdwijnt. Zeg maar dag tegen kalkaanslag!

LEES OOK
Zo krijg je de gootsteen echt goed schoon

Piepende scharnieren

Deze tip valt niet echt onder schoonmaken, maar valt zeker wel onder een huishoudelijk klusje. Heb je last van een piepende deur? Spuit een beetje scheerschuim op de scharnieren en laat het intrekken. Neem het af met een doek en van het piepende geluid heb je al snel geen last meer.

Lees verder onder de advertentie

Schitterende sieraden

Verweerde of vervuilde sieraden uit de sieradendoos die wel een poetsbeurt kunnen gebruiken, kun je prima behandelen met scheerschuim. Met een tandenborstel in de aanslag schrob je het sieraad weer helemaal tot het blinkt.

RVS

Scheerschuim is de ideale schoonmaakhulp in de keuken. Met name als je veel apparaten hebt van RVS. Spuit het RVS in met het scheerschuim en boen de boel na met een schone doek. Vlekken verdwijnen en het RVS blinkt weer. Wil je het RVS echt als een spiegel laten schitteren? Behandel de boel dan nog even na met wat babyolie.

LEES OOK
Sneller schoonmaken met deze 4 cheats

Lees verder onder de advertentie

Kookplaat

We blijven even in de keuken, want ook de kookplaat reinig je gemakkelijk met behulp van scheerschuim. Of het nu inductie of gas is, spuit ‘m volledig onder het scheerschuim en neem het af met een vochtige doek. Vet- en etensresten verdwijnen direct!

Toiletvloer

Heb je last van een urinelucht op het toilet? Dat is geen pretje, maar met scheerschuim is het gelukkig zo verholpen. Spuit een ruime hoeveelheid op de wc-vloer om het vervolgens even te laten intrekken. Boen alles wederom goed na met een spons en haal er daarna nog een dweil overheen. Het scheerschuim trekt de vieze luchtjes uit de vloer.

Bevlekte handen

Je kunt ook jezelf schoonmaken met scheerschuim. Heb je net een schilderklus achter de rug en is dat nog goed aan je handen af te zien? Met een beetje scheerschuim verdwijnen de verfvlekken in no time. Ook nagellak of inktvlekken was je er snel af met scheerschuim. Handig na een knutselmiddag, of na een mislukte manicure.

Lees verder onder de advertentie

Badkamerspiegel

Spuit de badkamerspiegel vol met scheerschuim, neem het af met een doek en de spiegel beslaat voorlopig niet meer tijdens het douchen. Ideaal! Niet alleen in te zetten in de badkamer, maar ook handig voor bijvoorbeeld de autoruit in de herfst en winter.

Voor een fris huis…

Bron: Beeld: styling Studio Marit Saladini | fotografie Peggy Janssen | stylingassistentie Paolo Roseti

Lees verder onder de advertentie