7 schoonmaakklussen die dit voorjaar zó gefikst zijn

beeld vtwonen Beeld

Binnen no time een blinkend schoon huis: daar zegt natuurlijk niemand nee tegen. Maar om daarvoor het hele weekend vrij te houden? Liever niet. Voer deze klussen één voor één uit, dan is na een week het hele huis schoon.

Lees verder onder de advertentie

In samenwerking met Philips

1. Ruim een (kleding)kast op

Dikke kans dat stofzuigen, poetsen en dweilen niet bovenaan het lijstje van favoriete bezigheden staan. Begin daarom klein en ruim iets op. Zoek kleding uit, doe weg wat je niet meer draagt en deel de kast opnieuw in. Of ruim de troeplade in de keuken op. Zo’n klusje kan prima tussendoor en geeft direct voldoening.

2. Maak de spiegels schoon

Ga met een schoonmaakdoek door het huis en haal de vieze, vetten vlekken van alle spiegels in één keer weg. Een spiegel schoonmaken lijkt veel op ramen wassen. Vul een emmer met heet water en voeg een scheut afwasmiddel of allesreiniger toe. Neem af met een microvezeldoekje of keukenpapier. Zo gepiept, snel resultaat.

3. Zuig de meubels schoon

Hiervoor is het opzetstuk van de stofzuiger ideaal. Dit is typisch zo’n klus die waarschijnlijk niet elke week gebeurt, maar wél bij de voorjaarsschoonmaak hoort! Ga met de kleine zuigmond over beide kanten van de kussens van de bank en stoelen. Vergeet ook niet onder de kussens te zuigen. We vonden hier een geweldig hulpmiddel voor: de Philips Aqua steelstofzuiger mét dweilfunctie. Zeker weten dat geen stoffig hoekje wordt overgeslagen? Gebruik de mini turboborstel die bij de steelstofzuiger zit om gemakkelijk vuil van het meubilair te verwijderen. Ook fijn: de stofemmer zit aan de bovenkant, dat maakt ‘m lekker wendbaar. Plat onder de bank stofzuigen is dan ook een fluitje van een cent. Met het mondstuk met LED verlichting zie je al het stof snel liggen. Klaar met een snoer dat overal blijft hangen? No worries: de steelstofzuiger is snoerloos.

Lees verder onder de advertentie

4. Grote wasjes, kleine wasjes

Hoe lang is het geleden dat het plaid op de bank gewassen is? De kussenhoezen? En de gordijnen? Een wasje is zó gedaan en geeft meteen een opgeruimd gevoel. Het huis is pas lenteklaar als dit soort stoffen items frisgewassen zijn.

5. Tijd voor een sopje

In een uur kun je een hoop gedaan krijgen. Maak een sopje van water met een beetje afwasmiddel of allesreiniger. Werk met schoonmaken altijd van boven naar beneden, zodat viezigheid van hoge oppervlaktes niet terechtkomt op de delen die je al hebt gehad. Neem nu ook oppervlaktes mee die je in de wekelijkse schoonmaakronde wellicht overslaat: achter de koelkast, de afzuigkap, de prullenbak, de deurklinken, de lichtknopjes en de boekenkast.

6. Frisse badkamer

Tijd voor het sanitair. Maak een sopje van lauwwarm water en een beetje huishoudazijn. Maak de douche en de badkuip schoon met een spons en het sop. Laat het 15 minuten inwerken. Neem af met een natte doek met azijn. Spoel alles goed na. Droog de oppervlaktes goed met een doek om kalkaanslag te voorkomen. En als je dan toch bezig bent: neem de wc(’s) ook meteen mee.

beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld

7. Stofzuigen en dweilen in één beweging

Een pas gedweilde vloer zorgt pas écht voor een fris lentegevoel in huis. Komt de Philips Series 8000 Aqua steelstofzuiger weer om de hoek kijken: een slimme en ambitieuze vriend in schoonmaakland. Met deze stofzuiger en dweil ineen is de vloer twee keer zo snel blinkend schoon en blijft er meer tijd over om leuke dingen te doen. Het Aqua-mondstuk zuigt aan de voorkant stof en vuil op, terwijl het dweilsysteem aansluitend de vloer blinkend schoon maakt. Hardnekkige vlekken? Gebruik dan het AquaBoost-pedaal, dat extra water toevoegt. Een gevuld waterreservoir is voldoende om in één keer 60 m2 schoon te maken. Tel daarbij op dat de accu het maar liefst 80 minuten volhoudt in de ecostand en het is duidelijk: achter het ranke postuur van dit apparaat gaat een energieke krachtpatser schuil. Geen zin om te dweilen? Alleen stofzuigen kan natuurlijk óók gewoon.

Lees verder onder de advertentie

Elegante krachtpatser

Dus: is het hoog tijd voor de jaarlijkse voorjaarsschoonmaak? Met deze huisgenoot is het zo gepiept. Ontdek alle voordelen van de Philips Aqua steelstofzuiger op philips.nl.

Bron: In samenwerking met Philips | Beeld: iStock en Jonah Samyn

Lees verder onder de advertentie