WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Dankzij deze trucs stinkt je wc nooit meer

Het toilet is doorgaans niet de plek waar de meest prettige geuren hangen. Tenzij je deze trucs toepast. Dan weet je 100% zeker dat de wc dan nooit meer stinkt en zelfs altijd fris ruikt!

geberit stijlvol en praktisch toilet make-over | wit toilet en wastafel met grijze stenen muur

Prioriteit

Als er een onprettige geur op het toilet hangt, is het belangrijk dat je goed schoonmaakt. Het liefst meerdere malen per week om te voorkomen dat de wc gaat stinken. Geef het toilet minstens één keer per week een grondige poetsbeurt en vergeet daarbij niet de buitenkant van de pot, de muren en de vloer om of onder de pot.

LEES OOK
Het toilet écht goed schoonmaken doe je zo

Ongezien

Mocht je gebruikmaken van een afvalemmertje bij het toilet, dan kun je hier een luchtverfrisser in verstoppen. Hang voordat je een zak in de emmer doet, een geurverspreider die je normaal voor de auto gebruikt in de emmer, zoals deze luchtverfrisser. Niemand die het ziet en de wc ruikt een stuk aangenamer!

De standaard

Naast de trucjes om ongezien een fijne lucht op het toilet te verspreiden, zijn er ook luchtverfrissers die best gezien mogen worden. Denk aan fijne geurkaarsen en geurstokjes. Onmisbaar voor op het toilet! 

LEES OOK
Geef het toilet een flinke upgrade

Afrekenen met nare luchtjes

Met veel nare luchtjes reken je simpel af door goed te dweilen. Lukt het niet op de gebruikelijke manier? Maak dan de vloer schoon met scheerschuim. Misschien niet het meest alledaagse schoonmaakmiddel, maar hierna heb je een brandschone toiletvloer én ben je van de nare geur af. 

Bij de borstel

Het bakje van de toiletborstel kan ook onfris ruiken. Het is dus belangrijk dat de borstel goed uitlekt voordat deze wordt teruggezet in de houder. Doe ook wat toiletreiniger in het bakje van de toiletborstel. Zo heb je iedere keer bij gebruik een schoon en extra lekker geurend effect.

LEES OOK
Hoe je een wc-rol ophangt zegt veel over jou

Op rolletjes

Bewaar je je wc-rollen op het toilet? Doe je favoriete etherische olie op een watje en verstop deze in de binnenkant van een wc-rol. Je zou de geurende watjes eventueel ook in de wc-rol kunnen stoppen die in gebruik is. Zorg dat je ze goed wegstopt zodat ze er niet uitvallen tijdens het gebruik van de rol. 

Grote boodschap

De standaard luchtverfrissers gaan nare geurtjes tegen, als deze er zijn. Maar wil je een onprettige lucht liever voorkomen? Maak dan kun je gebruik van een before-you-go toilet spray. De naam zegt het eigenlijk al, maar deze gebruik je dus vóór de grote boodschap in het toilet. De spray zal direct de nare geur neutraliseren. Zo merkt niemand dat je überhaupt naar het toilet bent geweest.

Shop items voor een fris toilet…

nog meer: schoonmaken