WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

10 verrassende dingen die je ook kunt schoonmaken in de vaatwasser

Als je er een hebt, is hij vast onmisbaar: de vaatwasser. Elke dag staat-ie weer vol met vuile vaat. Maar wist je dat de vaatwasser nog veel meer werk uit handen kan nemen? Deze tien dingen krijg je blinkend schoon, zodra je ze in de vaatwasser stopt.

Fan van de keuken hierboven? Die is van vtwonen! Ontdek hier de verkooppunten.

De afwasborstel

Ondanks dat er een vaatwasser in huis is, hebben veel mensen ook een afwasborstel. Hier verzamelen zich heel wat bacteriën op en dus is een grondige schoonmaakbeurt (of vervanging van zo’n borstel) zo af en toe op z’n plaats. Of je stopt ‘m simpelweg in de vaatwasser: dan is de afwasborstel weer als nieuw.

Afzuigkaproosters

Als de geur van het avondeten heel lang in de keuken blijft hangen, is de kans groot dat de lucht in de roosters van de afzuigkap is getrokken. Normaal sta je ze misschien te boenen met een schoonmaakspray in de aanslag, maar die roosters kunnen dus net zo makkelijk in de vaatwasser.

LEES OOK
Dit mag dus eigenlijk niet in de vaatwasser

Vazen

Hebben bloemvazen een lelijke aanslag? Of krijg je ‘m niet blinkend schoon? Laat de vaas een keer meedraaien in de vaatwasser en hij zal weer shinen.

Lampenkappen

Hetzelfde geldt voor glazen lampenkappen. Die dingen afstoffen is meestal geen pretje, dus even in de afwasmachine en voilá: schoon. Let wel op dat het glas van de lampenkap niet flinterdun is, dan heb je kans dat-ie door de temperatuur zal knappen.

Koelkastlades

De koelkast schoonmaken, kan soms een vervelend en tijdrovende klus zijn. Maak het jezelf zo makkelijk mogelijk en stop zoveel mogelijk van de planken en bakken in de vaatwasser. Handig!

LEES OOK
Een koelkast grondig schoonmaken doe je zo

Pitdeksels en pandragers

Heb je een gasfornuis in huis, dan moet je vast flink boenen om het RVS mooi te laten blinken. De rest maak je een stuk makkelijker schoon, want de pandragers en de pitdeksels stop je gewoon in de afwasmachine.

Wasmachinefilter

Een wasmachine kan nare geuren verspreiden als deze niet af en toe wordt schoongemaakt. Maar het filter en de bakjes voor het wasmiddel krijg je heel eenvoudig en snel schoon als je ze laat meedraaien in de vaatwasser. 

Bestekla

Op de een of andere manier komen er in een bestekbak altijd kruimels en vuilresten terecht. Ondanks dat je er áltijd schoon bestek in stopt. Die besteklade is zo weer schoon als je ‘m in de vaatmachine stopt.

LEES OOK
Dit is ‘m: de beste manier om de vaatwasser in te ruimen

Ovenroosters

Ook een oven kan snel vies worden door etens- en vetresten. Als je ovenroosters en ovenplaten regelmatig laat meedraaien in de vaatwasser voorkom je van die hardnekkige vlekken. Scheelt weer een uur boenen.

Doucherek

Heb je een doucherek dat niet meer glimt door zeepresten? Even in de vaatwasser! Hetzelfde geldt voor zeepbakjes en pompjes.

Voor de schoonmaak…

nog meer: schoonmaken