WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Bijzondere woningen uitgelicht

Een huis kopen is een hele stap en soms wil je net even iets anders, meer groen om je heen of kun je je droomhuis in bestaande bouw maar niet vinden. Hoewel het grootste percentage (aanstaande) ouders aangeeft te willen verhuizen om meer woonruimte te krijgen, is er ook een deel dat graag een grotere tuin zou hebben of zich graag in een meer kindvriendelijke buurt ziet wonen*. (promotie)

Bouw zelf je huis in Amsterdam-Noord

Amsterdam-Noord kun je zien als een parelketting van gezellige buurten, tuindorpen en landelijke gebieden. De gemeente Amsterdam biedt mensen nu de kans om hun eigen droomhuis te bouwen. Op vier verschillende locaties zijn kavels te koop waar je eigenhandig aan de slag kunt gaan; Buiksloterham, Duinluststraat, Entreegebied en het Koopvaardersplantsoen/Schepenlaan.

Met maar liefst 4 basisscholen op loopafstand, zijn vooral de kavels van de Schepenlaan ideaal voor gezinnen. Overigens kun je daarover in Noord niet klagen. In dit stadsdeel van Amsterdam vind je in totaal 31 basisscholen (vaak met een voorschool) en tien middelbare scholen. Daarnaast is er een ruim aanbod aan buitenschoolse opvang, kinderdagverblijven en andere voorzieningen. Voor je dagelijkse boodschappen kun je terecht in een van de zeven winkelcentra.

zelf-bouwen-amsterdam

Wonen bij Natuurmonumenten

Ruim een tiende van de (aanstaande) ouders wil graag verhuizen vanwege het gebrek aan een (grote) tuin*. Wil je ook meer groen om je heen en met je gezin liever buiten de stad wonen? Dan heeft Natuurmonumenten wellicht een bijzondere woning voor jou in de aanbieding. Op unieke en bijzondere locaties, midden in de natuur, staan verschillende panden te koop of te huur. Vaak zijn dit woningen zoals voormalige boswachtershuisjes, woonboerderijen of appartementen in landhuizen of oude kastelen.

Herbestemming

Kijk je verder dan wonen in de natuur, dan kom je nog veel meer unieke panden tegen. Panden die een herbestemming krijgen en van origine dus een hele andere functie hadden. Denk hierbij aan oude loodsen, fabrieken, ziekenhuizen, scholen en kerken.

bijzondere woningen

Eerste hulp bij woonvragen

Ben je benieuwd of zo’n bijzondere woning voor jou ook mogelijk is? Klop dan aan bij SNS voor een gratis oriëntatiegesprek. Wil je daarna een advies? Dan betaal je daarvoor. Adviseurs van SNS kunnen je helpen bij het maken van de juiste financiële beslissingen omtrent het afsluiten van een hypotheek die bij jouw persoonlijke situatie past. Wie weet woon jij binnenkort in jouw bijzondere droomhuis.

* Hypotheken onderzoek oktober 2015, uitgevoerd door Panelwizard

Bron: in samenwerking met SNS
Bron beeld 1: Gemeente Amsterdam | beeld 2: vtwonen binnenkijk special 2015 | Fotografie Jansje Klazinga | Styling Suzanne de Jong |nog meer: nieuwe woning kopen