WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Niet voor grijze muizen! Maak een statement met gekleurde verlichting

Een lamp met zacht licht is dé favoriet van de meeste huishoudens. Maar wat als je het wel hebt gehad met die standaard verlichting? Maak dan eens een statement met kleur! Met lampen die je van kleur kunt laten veranderen of een felgekleurde lampenkap. Je haalt er gegarandeerd een vrolijke eyecatcher mee in huis.

Ikea | gekleurde verlichting | roze | hella jongerius vaas | eettafel | hanglamp

Net dat beetje extra

Gekleurde verlichting geeft net dat extra beetje sfeer in een ruimte waar normale verlichting dat niet doet. Het is bovendien een makkelijke manier om kleur aan te brengen in een interieur zonder daarvoor een muur te hoeven schilderen, met toch hetzelfde effect. Met LED-lampen waarmee je verschillende kleuren instelt, kun je op een laagdrempelige manier spelen met verschillende kleuren licht. 

Met het licht in huis bepaal je voor een groot deel de sfeer. Een romantisch diner vraagt om warm rood of geel licht, terwijl je een filmavondje compleet maakt met blauw of roze licht. Of geef een die saaie muur iets extra’s door er lampen met gekleurd licht op te laten schijnen. 

Gekleurde LED-lampen nog een bijkomend voordeel: je kunt ze namelijk instellen met een afstandbediening of smartphone. Zo kun je de lampen op afstand aan en uit te zetten zijn. Handig! 

LEES OOK
Dit is waarom je een industriële lamp in je interieur wilt

Gekleurd glas

Speel je liever op safe of is een bepaalde kleur licht simpelweg favoriet? Dan kun je het ook bij de oude vertrouwde verlichting houden, maar kiezen voor een gekleurde kap. Zo krijg je toch een speelsere lichtinval en haal je een eyecatcher van een lamp in huis. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze prachtige clusterlamp met gekleurd glas?

LEES OOK
Lekker speels: meerdere hanglampen bij elkaar

Ook buitenshuis een feestje

Verlichting binnenshuis is echt een must, maar vergeet buiten niet. Ook in de tuin kan verlichting met een kleurtje een leuke toevoeging zijn. Denk aan een gekleurd lichtsnoer voor nog meer gezelligheid bij de tuintafel of loungeset. Maar ook gekleurde LED-lampen in de buitenverlichting brengen extra sfeer in de tuin. 

nog meer: lampen en verlichting