Lekker speels: meerdere hanglampen bij elkaar

beeld vtwonen Beeld

Wie zegt dat je altijd maar één grote hanglamp boven de eettafel moet hangen? Ook een mix van meerdere hanglampen kan verrassend zijn, liet vtwonen-stylist Frans zien in Weer verliefd op je huis. Kijk de kunst af bij Farida en Mohamed uit Utrecht.

Lees verder onder de advertentie

Mix & match meerdere hanglampen

Van groot en robuust tot klein en slank: welke lampen je ophangt maakt niet uit, maar zorg er wel voor dat je kiest voor lampen in dezelfde stijl. Zo houd je het rustig, terwijl je met meerdere hanglampen wel een speels effect creëert. Stylist Frans koos in de woning van Farida en Mohamed voor een mix van drie witte hanglampen met een slanke en verfijnde vorm. Hierdoor heeft het een elegante uitstraling.

Wat is de juiste hoogte?

Als je de lampen hebt aangeschaft, is het tijd om ze boven de tafel te hangen. Een veelvoorkomende vraag over verlichting: wat is de juiste hoogte? Onze tip, zorg dat één lamp ongeveer 75 cm boven de tafel hangt. Je creëert zo gezellige intieme verlichting die mensen samenbrengt. Vervolgens bepaal je de hoogte van de andere lampen door ze iets hoger of lager op te hangen.

LEES OOK
Stappenplan: meerdere lampen aansluiten op één lichtpunt

Lees verder onder de advertentie

Toffe peer

beeld vtwonen Beeld

Niet alleen bij Farida en Mohamed, ook bij Winnie en Arno koos stylist Frans voor een mix van meerdere hanglampen boven de eettafel. Hij liet een lamp op maat maken van verschillende losse lampen van By-Boo. Een origineel idee, waardoor je gemakkelijk een uniek exemplaar maakt. Het enige wat je nodig hebt is een dikke MDF-plaat en hanglampen in verschillende formaten. Benieuwd hoe je ‘m zelf maakt? Bekijk de DIY hier.

Lees verder onder de advertentie

Zomerse combi

beeld vtwonen Beeld

Maar je hoeft niet altijd voor peertjes of witte verfijnde hanglampen te kiezen. Stylist Eva liet bij Angela en Dennis uit Hank zien dat grote hanglampen ook prima met elkaar te combineren zijn. De rotan lampen passen helemaal bij de stijl van de voormalige kerk. Omdat de lampen wel dezelfde look hebben, blijft het toch een rustig geheel.

Shop in de stijl…

Lees verder onder de advertentie

Bron: foto 1 en 2: styling Frans Uyterlinde, fotografie Barbara Kieboom, Margriet Hoekstra, foto 3: styling Eva van de Ven, fotografie Margriet Hoekstra