WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Kleine meisjes worden groot: stoere kamers voor meiden

Wanneer jij denkt dat ze nog volop in de roze fase zit, heeft jouw dochter er plots helemaal genoeg van. Turquoise moet het zijn, zwart of paars mag trouwens ook. Als dat zoetsappige maar zo snel mogelijk uit de kamer verdwijnt. Kun je wel wat inspiratie gebruiken voor een stoere kamer voor meiden? Deze ouders gingen je voor.

Stoere kamers voor meiden | turquoise kamer | schuin dak

Turquoise oase

Als blauw ineens het nieuwe roze wordt, dan betekent dat nog niet dat alles in de kamer meteen vervangen hoeft te worden. Roze accessoires en lievelingsknuffels gaan namelijk prachtig samen met het wat stoerdere turquoise. Ben je handig met de kwast en is flexibel inmiddels jouw middle name, dan levert het plafond meeverven wel een heel indrukwekkend resultaat op. Spreek wel af dat dit minstens twee jaar zo blijft, dan heb je tegen die tijd je enthousiasme voor een nieuwe kleur wel weer teruggevonden.

vtwonen 04-2021 | kinderkamer met schilderij van koning

Vleugje zwart

Twijfel je nog over het verzoek om meer zwart in de kamer. Want: te donker en te somber? Zoek dan de gulden middenweg met een zwarte muur en een aantal accessoires waar deze kleur ook subtiel in terugkomt. En bedenk dat zwart net als wit een mooie basis vormt voor de rest van de ruimte en daarom misschien nog weleens een blijvertje kan zijn. Of in ieder geval niet binnen een jaar weer wordt afgeserveerd. Zwart gaat samen met elke kleur die je maar kunt bedenken, zoals hierboven mooi te zien is: van pastel tot lekker fel.

LEES OOK
Zo mooi is zwart in het interieur

Warm en stoer tegelijk

Als je deze combinatie van paars en okergeel ziet, dan kun je je dochter alleen maar gelijk geven. Deze stoere kamer voor meiden is namelijk warm en industrieel tegelijk. Je zou er bijna zelf je bed neerzetten. Ben je een beetje handig? Dan kun je het bed en het nachtkastje inclusief lamp zelf maken. Lik paarse verf en jij kunt even niet meer stuk bij dochterlief.

nog meer: kinderkamer inspiratie