Een complete kinderkamer make-over voor € 500

beeld vtwonen Beeld vtwonen 4-2020 | productie Tanja Saarberg | styling Cleo Scheulderman | fotografie Jeroen van der Spek | studio en decorbouw Milo Kol
Beeld vtwonen 4-2020 | productie Tanja Saarberg | styling Cleo Scheulderman | fotografie Jeroen van der Spek | studio en decorbouw Milo Kol

Je kunt ervan genieten en balen tegelijkertijd: je knippert even met je ogen en de kinderen zijn opeens weer gegroeid. Zo snel dat de kinderkamer ook regelmatig aan verandering toe is, want hij moet natuurlijk wel een beetje bij de leeftijd passen. Gelukkig hoeft dat niet duur te zijn, want op deze manier geef je voor € 500 de kinderkamer een make-over.

Lees verder onder de advertentie

Lik verf

De lievelingskleur van kinderen is soms net zo veranderlijk als het weer. Voor een goede kinderkamer make-over mag er dus best een laag nieuwe verf op de muur. Heb je gekozen voor een bepaald thema? Dan is het wel zo leuk als de kleur daarbij past. Wil je niet over een paar jaar weer opnieuw hoeven verven? Kies voor een neutrale kleur en maak de kamer gezellig met leuke accessoires.

Kosten: de kosten van een muur verven hangen natuurlijk af van een aantal factoren. Zo speelt het formaat van de kamer een rol, maar ook de kwaliteit van de verf. Wil je de kosten drukken? Geef dan één muur een nieuwe kleur. Of nog spannender: het plafond. Houd voor de verf en benodigdheden zo’n € 50 tot € 100 aan.

Slaaptijd

Iets waar kinderen snel uitgroeien is natuurlijk het bed. Het kan dus een goede investering zijn om het bed al op de groei te kopen. Tenzij de kinderen nog echt te jong zijn natuurlijk.

Lees verder onder de advertentie

Kosten: nu hoeft een kinderbed gelukkig helemaal niet duur te zijn. Zo scoor je voor € 199 dit minimalistische grenen bed in Scandinavische stijl, of voor € 111 dit hippe bedframe in de vorm van een huis.

WIST JE DAT
vtwonen ook twee hele mooie kinderbedden heeft ontworpen?

Op het bed

Samen met het bed is ook het beddengoed veel te snel aan vervanging toe. Dat kan komen door een groeispurt of omdat kindlief het oude dessin opeens ’te kinderachtig’ vindt. Wie had dat gedacht, zelfs prinsessen en dino’s raken uit de mode!

Lees verder onder de advertentie

Kosten: beddengoed komen in ontelbaar veel dessins, zoals met dieren, planten, superhelden of vormen. Keuze genoeg dus. Fijn om te weten: beddengoed voor kinderen is vaak betaalbaarder dan dat voor volwassenen. Van een zwart-wit hartjesdessin tot een vrolijke regenboogillustratie: met € 25 kun je al vrolijk nieuw beddengoed aanschaffen.

LEES OOK
Geef de slaapkamer een make-over met een budget van € 500

Ook de kast wordt te klein…

Soms lijkt het alsof je wekelijks terug naar de winkel moet voor nieuwe kleding; groeiende kinderen hebben constant kleding nodig. En die grotere jassen, broeken en truien ontgroeien op een gegeven moment hun kast. Een nieuwe kast is dus geen overbodige luxe. Denk aan voldoende ruimte om kledingstukken op te hangen, neer te leggen of te doen verdwijnen in een lade.

Kosten: een eenvoudige kast zonder al te veel poespas scoor je voor € 90 tot € 200. Deze basic witte kledingkast, die precies hoog genoeg is voor de kinderkleding, heb je al voor € 90. Ook cool voor de kids: een kledingrek zodat ze ’s ochtends meteen zien wat ze zelluf aantrekken. Zo haal je voor minder dan € 40 dit hippe blond houten kinderkledingrek in huis.

Lees verder onder de advertentie

Opbergers

Het zal geen nieuws voor je zijn, maar kinderen kunnen er een aardige zooitje van maken. Tijd om het opruimen makkelijker te maken. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor de kids. Tegenwoordig zijn er genoeg mogelijkheden om speelgoed en andere rondslingerende spullen op te bergen in de leukste en praktische opbergers.

Kosten: aan één opberger heb je meestal niet genoeg. Trek dus zeker € 50 van het budget als je er zeker van wilt zijn dat je alle spullen netjes op kunt bergen. Ga bijvoorbeeld voor deze stijlvolle mandenset in burnt orange van € 45. Of deze set van 3 manden van bamboe van € 24.

LEES OOK
Deze spullen zijn praktisch en stijlvol in elke kinderkamer

Lees verder onder de advertentie

Maak het af

Een kinderkamer maak je compleet met leuke accessoires. Nu moeten die natuurlijk bij jou én je kind in de smaak vallen. Mooi en praktisch zijn bijvoorbeeld schattige kapstokken. Of kindervloerkleden om geluid te dempen en lekker op te kunnen spelen.

Kosten: om de kinderkamer helemaal naar smaak aan te kleden kun je zeker op € 100 rekenen. Al kun je het zo bont maken als je zelf wilt natuurlijk.

Wat kost de kinderkamer make-over?

De totale kosten voor de make-over van de kinderslaapkamer zullen, met de producten die wij kozen, tussen de € 350 en € 560 liggen. Hoe het precieze kostenplaatje uitpakt, ligt natuurlijk ook aan de keuze van het merk, de kwaliteit en het soort product. Maar zeker is dat je met € 500 een heel eind komt!

Lees verder onder de advertentie

Moois voor de kinderkamer…

Lees ook

beeld vtwonen Beeld

kinderkamer inspiratie Zo kun je het van de Sint gekregen speelgoed mooi opbergen

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

kinderkamer inspiratie Deze 5 kasten scoor je met een klein budget

beeld vtwonen Beeld

kinderkamer inspiratie Tips voor de ultieme speelhoek in de woonkamer

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

DIY Hamertje tik: 5 DIY’s voor de kinderkamer

Bron: vtwonen 04-2020 | styling Cleo Scheulderman, fotografie Jeroen van der Spek

Lees verder onder de advertentie