WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Met deze trucjes stinkt de wc nooit meer

Het toilet is niet de plek in huis waar doorgaans de meest prettige geuren hangen. Tenzij je deze trucjes toepast. 100% zeker dat de wc dan nooit meer stinkt en altijd naar bloemetjes ruikt!

geberit stijlvol en praktisch toilet make-over | wit toilet en wastafel met grijze stenen muur

Prioriteit

Als er een onprettige geur op het toilet hangt, is belangrijk dat deze goed wordt schoongemaakt. Het liefst meerdere malen per week om te voorkomen dat de wc gaat stinken. Geef het toilet minstens een keer per week een grondige poetsbeurt en vergeet daarbij niet de buitenkant van de pot, de muren en de vloer om de pot.

LEES OOK
Het toilet écht goed schoonmaken doe je zo

Afrekenen met nare luchtjes

Met veel nare luchtjes kun je simpelweg afrekenen door goed te dweilen. Lukt het niet op de gebruikelijke manier, maak de vloer dan schoon met scheerschuim. Misschien niet het meest alledaagse schoonmaakmiddel, maar hierna heb je een brandschone toiletvloer én ben je van de nare geur af. 

Ongezien

Mocht je gebruikmaken van een afvalemmertje bij het toilet, dan kun je hier een luchtverfrisser in verstoppen. Hang voordat je een zak in de emmer doet, een geurverspreider voor de auto in de emmer, zoals deze luchtverfrisser. Niemand die het ziet en de wc ruikt een stuk frisser!

LEES OOK
Geef het toilet een flinke upgrade

Bij de borstel

Het bakje van de toiletborstel kan ook onfris ruiken. Het is dus belangrijk dat de borstel goed uitlekt voordat deze wordt teruggezet in de houder. Doe ook wat toiletreiniger in het bakje van de toiletborstel. Zo heb je iedere keer bij gebruik een schoon en extra lekker geurend effect.

Op rolletjes

Bewaar je je wc-rollen op het toilet? Doe je favoriete etherische olie op een watje en verstop deze in de binnenkant van een wc-rol. Je zou de geurende watjes eventueel ook in de wc-rol kunnen stoppen die in gebruik is. Zorg dat je ze goed wegstopt en ze er niet uitvallen tijdens het gebruik van de rol. 

LEES OOK
Hoe je een wc-rol ophangt zegt veel over jou

Grote boodschap

De standaard luchtverfrissers gaan nare geurtjes tegen als deze er al zijn. Maar wil je een onprettige lucht liever voorkomen? Dan kun je gebruikmaken van een before-you-go toilet spray. De naam zegt het eigenlijk al, maar deze gebruik je dus vóór de grote boodschap in het toilet. De spray zal direct de nare geur neutraliseren. Zo merkt niemand dat je überhaupt naar het toilet bent geweest.

De standaard

Naast de trucjes om ongezien een fijne lucht op het toilet te verspreiden, zijn er ook luchtverfrissers die best gezien mogen worden. Denk aan fijne geurkaarsen en geurstokjes. Onmisbaar op het toilet! 

nog meer: wooninspiratie