Tienerkamer inrichten, het liefst een stoere!

Tieners willen een gave slaapkamer. Eén waar ze kunnen relaxen met vrienden, huiswerk kunnen maken en lekker kunnen slapen. De kamer mag absoluut niet te kinderachtig zijn. Tienerkamer ideeën zijn vaak meer dan welkom. Hier geven we je inspiratie om een stoere tienerkamer in te richten.

Tienerkamer inrichten stijlen

Er zijn verschillende sferen en stijlen die helpen bij het inrichten van de tienerkamer. Zoals een industriële tienerkamer of een landelijke tienerkamer. Musthaves voor de industriële tienerkamer zijn draadmanden en lockerkasten, beide gemaakt van metaal en daardoor hebben deze items een stoere uitstraling. Typisch landelijke stijl zijn houten opbergkasten en grijze accessoires. Ook items andere items van hout en accessoires van linnen, katoen en wol passen perfect bij de landelijke stijl.

Thema’s voor tienerkamer

Een thema klinkt een beetje kinderachtig. Maar dat hoeft echt niet zo te zijn. Een stoere sportkamer of een hippe studeerkamer is voor een tiener erg geschikt. Door te kiezen voor meubels of accessoires bepaal je zelf hoe ver je het thema doorvoert. Het voordeel van het kiezen voor accessoires binnen een thema is dat je deze gemakkelijk weer kunt omwisselen voor andere.

Inrichting meidenkamer

Pastels zijn geen overweldigende kleuren, maar geven wel een lieve en zachte uitstraling aan de meidenkamer. Pastelkleuren kun je ook goed combineren met een stoere touch. Het merk Stapelgoed heeft verschillende slaapkamers in de collectie. Allen van een goede kwaliteit en in neutrale kleuren, zodat de set meubels jarenlang meegaat totdat je dochter het huis uitgaat.

Tienerkamer ideeën decoratie

Een tienerkamer kleed je leuk aan met hippe accessoires en decoratie. Met sierkussens en fotolijstjes wordt het een gezellige slaapkamer. Tip! Hang meerdere fotolijsten bij elkaar aan de muur, zodat de muur een echte blikvanger wordt. Deze fotolijsten kun je bovendien perfect combineren met spiegels, zodat er een persoonlijke wand ontstaat.

Zelfmaakideeën

Wil je zelf aan de slag met het maken van accessoires en het opknappen van meubels? Kijk dan bij alle zelfmaakideeën, waaronder voor de tienerkamer. Daar vind je beschrijvingen voor het maken van zitzakken, kussens en andere accessoires. Uiteraard kun je ook kant-en-klaar zitzakken en kussens kopen, daarom hieronder een selectie.

Meubels tienerkamer inrichten

Wil je leuke en hippe meubels voor de tienerkamer? Kasten, bedden en opbergmeubels zijn altijd handig om te hebben. Het is dus niet gek, dat ze allemaal in verschillende soorten verkrijgbaar zijn. Handig, want zo kun je kiezen naar het meubelstuk met de juiste functie en stijl. Wat dacht je bovendien van een stoer hemelbed voor je tiener? Weer eens wat anders dan een standaard bed en uiteraard net zo functioneel.

Bron: Coming Kids

nog meer: inspiratie