WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Zelf een bank maken

Met het zelf maken van meubels creëer je een persoonlijke look en spaar je geld uit. Zo kan je heel goed zelf een bank maken. Voor in de woonkamer, in de tuin, een eettafelbank of als bijzitter in bijvoorbeeld de hal. Hieronder zie je de leukste ideeën voor het zelf maken van een bank.

woonkamer inspiratie DIY bank
Donkere zelfgemaakte palletbank in een wit licht interieur

Zelf een bank maken

Aan een eettafel zit je meestal op stoelen. Maar een bankje is minstens zo gezellig én het scheelt een hoop ruimte. Maak bijvoorbeeld een stapelbankje. Je kunt de hele set met tafel maken, maar ook simpel één element en deze aan je eigen eettafel zetten. Een handig alternatief is een bankje van krukken voor onverwachts bezoek. Het kost je twee tellen om hem in elkaar te zetten en je bergt hem makkelijk weer op. Heb je een origineel bankje voor in de kinderkamer nodig? Ook deze is gemakkelijk zelf te maken.

Wil je echt een lekker bankje voor bij de televisie of op een studentenkamer? Dan is een basic bank perfect. Met kussens en verf naar eigen smaak maak je zelf een bank welke bij de rest van je interieur past.

Loungebank maken

Voor het zelf maken van een bank is een duidelijke werktekening onmisbaar. Bijvoorbeeld voor een stoere loungebank. Dit meubel is ideaal voor in de tuin of een serre. Je maakt ‘m met behulp van onze handige video. Maar er zijn ook verschillende loungebankjes voor in de woon- of kinderkamer te maken. Lees bijvoorbeeld hoe je zelf twee verschillende houten banken voor in huis kunt maken: een opbergbank of een hoekbank. Ideaal voor de eethoek, op de kinderkamer of in de slaapkamer.

Maak een tuinbank

Een loungebank is niet alleen voor binnen, buiten mag een lekkere tuinbank natuurlijk ook niet ontbreken. En zo’n stoere houten loungebank maak je gewoon zelf. Met het stappenplan voor de loungebank en de bouwtekening kun jij zo aan de slag. Als je klaar bent verf je hem in jouw gewenste kleur en style je hem af met palletkussens. Lekker loungen!

Nieuwe bank met een bankhoes

Je hoeft niet meteen zelf een bank te maken als je oude bank aan vervanging toe is. Een bankhoes geeft namelijk je oude bank een heel nieuw leven. Je kunt ook zelf een bankhoes maken, of bekijk waar je ze kunt kopen.

Ben je niet zo van het doe-het-zelven, maar wil je wel een nieuwe bank? De fijnste banken vind je ook in de vtwonen shop.

Bron tekst: 101woonideeën | Bron beeld: vtwonen 07-2017 | Fotografie: Sjoerd Eickmans | Styling Yentl Rosa van Maanen, Kim van Rossenberg

nog meer: wooninspiratie