WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

5x DIY voor afwisseling in een gallery wall

Een gallery wall is dé opvulling voor elke wand in huis op dit moment. Je kunt ‘m enkel en alleen vullen met fotolijsten, posters en quotes. Maar voor de afwisseling kun je ook een keer een compleet andere accessoire voor aan de wand toevoegen aan de gallery wall. Perfect voor wat speelsheid en originaliteit. Ga aan de slag met een DIY voor afwisseling in een gallery wall.

vtwonen happy days 10-2021 | campagnebeeld woonkamer met grijze bank, grijs vloerkleed, groene fauteuil en gallery wall

DIY wandplank

Een gallery wall hoeft echt niet altijd uit lijsten te bestaan. Voor de afwisseling is het ook leuk om er een wandplank met accessoires tussen te hangen. Een vaas, kandelaar of dierbare foto: wat op deze kleine wandplank mag staan, krijgt alle aandacht. De mooie vorm dankt hij aan zijn afkomst, een ronde snijplank. Met deze DIY-video maak je hem gemakkelijk zelf.

LEES OOK
Uniek voor aan de muur: textiel inlijsten

Bloemige look

Bloemen staan niet alleen mooi in een vaas, ook in een lijst stelen ze makkelijk de show. Perfect als afwisseling in een gallery wall! Bijkomend voordeel: door bloemen in te lijsten kun je er langer van genieten. En het is helemaal niet moeilijk. Met een beetje tijd aan aandacht krijg je de muurdecoratie waar je van droomt. (Droog)bloemen inlijsten doe je zo.

vtwonen DIY special 01 | Klei-objecten tegel tableaus met gestempelde patronen
Wandplank Mosslanda (ikea.nl). Overig privėbezit.

Tegel tableaus

Al had je drie linkerhanden, dan nog was het maken van deze tableaus met primaire vormen een fluitje van een cent. Verrassende ontwerpen om neer te zetten of aan de wand te hangen. Geef ze een kleur (of een paar tinten) die terugkomt in je interieur en het worden subtiele DIY showpieces voor in een gallery wall. Stroop je mouwen op, want voor deze tegel tableaus ga je aan de slag met klei.


LEES OOK
Originele muurbekleding: 5 bijzondere items voor aan de muur

Multiplex kunstwerk

Haal de kunstenaar in je naar boven en maak dit bijzondere multiplex kunstwerk voor aan de muur, op een dressoir of wandplank. De compositie en kleuren mag je helemaal zelf bepalen, dus oude kleren aan en kwast en verf in de aanslag! Zo maak je zelf een multiplex kunstwerk.

Functionele afwisseling

De items in een gallery wall hoeven niet alleen te dienen ter decoratie. Ze kunnen ook een praktische en functionele functie hebben. Bijvoorbeeld door een wandlamp tussen de schilderijen en posters te hangen. Maar dan wel een zelfgemaakte natuurlijk. Deze wandlamp maak je super makkelijk zelf met behulp van een bord. Die heb je vast wel in huis.

LEES OOK
5x fijne items voor afwisseling in je gallery wall

nog meer: wooninspiratie