Een eeuwigheid genieten: DIY (droog)bloemen inlijsten

beeld vtwonen Beeld

Bloemen staan niet alleen mooi in een vaas, ook in een lijst stelen ze makkelijk de show. Bijkomend voordeel: door bloemen in te lijsten kun je er langer van genieten. En het is helemaal niet moeilijk. Met een beetje tijd aan aandacht krijg je de muurdecoratie waar je van droomt. (Droog)bloemen inlijsten doe je zo.

Lees verder onder de advertentie

Bloemen inlijsten: dit heb je nodig

Vind je het altijd zonde dat bloemen vergaan? Dan is deze DIY voor jou weggelegd. Maak je eigen droogbloemen en lijst ze in. Zo kun je een eeuwigheid genieten van dat mooie bosje bloemen. Dit heb je nodig:

  • Bloemen of droogbloemen
  • Fotolijst
  • Keukenrol
  • Een zwaar voorwerp met een platte zijde, bijvoorbeeld een gietijzeren pan of een boek.

LEES OOK
Flower power: 5x DIY met bloemen

Lees verder onder de advertentie

Stap 1

De keuze is reuze als het om bloemen gaat. In principe kun je naar de bloemist om je favoriete bosje zelf samen te stellen en vervolgens te persen en drogen. Je zou ze zelfs uit de natuur kunnen plukken. Vergeet dat grassoorten en pluimen ook prima kunnen. Een enkele bloem in een lijst staat mooi en verfijnd, maar ook een collage van meerdere bloemen is prachtig. Wil je het makkelijker maken voor jezelf? Dan kun je droogbloemen ook kant-en-klaar kopen.

Stap 2

Een mooie lijst is natuurlijk essentieel voor deze DIY. Kies er een met glas aan beide kanten om doorkijk te creëren. Een lijst met ondoorzichtige achterkant is ook prima. Gebruik dan wit of zwart papier om de bloemen op tentoon te stellen. Maar je zou ook voor een marmereffect kunnen kiezen. Dat geeft een prachtig contrast.

Stap 3

Zorg dat de bloemen die je gaat gebruiken schoon en droog zijn. Knip overtollige takjes en lege bladeren weg. Bekijk of de bloemen in de lijst passen en knip bij waar nodig.

Lees verder onder de advertentie

LEES OOK
DIY: Droogbloemstuk

Stap 4

Leg de bloemen op een paar vellen keukenrol en dek ze ook weer af met een aantal vellen. Leg hier vervolgens een aantal zware voorwerpen op om de bloemen te persen. Hoe zwaarder hoe beter. Laat de bloemen vervolgens drie weken drogen. Je zou de bloemen ook tussen de bladzijde van een boek kunnen drogen. Stapel meerdere boeken op elkaar om voldoende druk te krijgen.

Stap 5

Haal de bloemen voorzichtig onder het zware gewicht en het papier vandaan. Nu kun je een collage maken met de bloemen. Bij het gebruik van een glazen lijst kun je de bloemen meteen in de lijst rangschikken. Anders kun je de bloemen met een beetje lijm op een vel papier plakken. Sluit de lijst en voilá: je favoriete bloemen in een lijst. Geef ‘m een mooi plekje in huis!

Lees verder onder de advertentie

LEES OOK
Geef je planten een plek in een van deze DIY’s

De mooiste lijsten voor bloemen…

Bron: beeld: vtwonen collectie

Lees verder onder de advertentie