Zelf een bed maken: 8 ideeën op een rij

beeld vtwonen Beeld vtwonen 05-2019 productie & styling Kim van Rossenberg | uitvoering Richard van Meerveld | fotografie Sjoerd Eickmans
Beeld vtwonen 05-2019 productie & styling Kim van Rossenberg | uitvoering Richard van Meerveld | fotografie Sjoerd Eickmans

Niets ligt lekkerder dan je eigen bed met je eigen kussen en je eigen dekens. Maar wat als je dan ook nog eens zelf geploeterd hebt voor het frame eronder? Dan moet ie bijna wel nóg lekkerder liggen! Steek die handen maar eens flink uit de mouwen om vervolgens heerlijk te kunnen liggen. Ontdek hoe je zelf een bed kunt maken.

Lees verder onder de advertentie

Om bij weg te dromen

Toe aan een nieuw bed? Dat maak je gewoon zelf, met dit superontwerp van vtwonen klusduo Kim & Richard. Met die brede rand heb je geen nachtkastje(s) nodig; er is plek zat voor bedlamp, boek en bril. Daardoor oogt de slaapkamer heerlijk rustig.

LEES OOK
Slaap lekker! DIY’s voor de slaapkamer

Makkelijk gemaakt

Pallets zijn voor een prikkie te koop of gewoon op straat te vinden. Gelukkig maar, want meubels van pallets blijven populair. Je hebt weinig nodig om er een eettafel, loungebank óf bed van te maken. Om precies te zijn: een zaag, wat schroeven, een schuurmachine, wieltjes, grondverf en lak. Dus ga nu aan de slag met deze leuke zelfmakers met pallets!

Lees verder onder de advertentie

Extra opbergruimte

Extra opbergruimte in de kinderkamer is superhandig. Een bed met opbergruimte is goed zelf te maken. Dit hemelbed is overdag een fantastisch speelparadijs en zodra het bedtijd is, kan al het speelgoed in de opbergruimte onder het bed. Tip: zelf fan van het hemelbed? Pas de afmetingen aan en maak er een grotemensenbed van! Of ga aan de slag met deze DIY.

LEES OOK
Wegmoffelen in stijl: discreet spullen opbergen onder het bed

beeld vtwonen Beeld Productie Kim van Rossenberg | Uitvoering Richard van Meerveld | Fotografie Ernie Enkelaar
Beeld Productie Kim van Rossenberg | Uitvoering Richard van Meerveld | Fotografie Ernie Enkelaar
Lees verder onder de advertentie

Voor de kleintjes

Naar bed, naar bed… maar eerst nog wat opbergen. Knuffels en boeken kunnen mooi in het zicht aan het hoofdeinde, kleding erachter en overig los spul in de lades met dit DIY kinderbed met kast.

Slapen in een houten huisje

Met zo’n houten bedombouw wordt een gewoon kinderbed met houten huisje een echte eyecatcher. Dat maakt de kinderkamer meteen uniek. Toegegeven: dit idee is er één voor de gevorderde klusser. Of zoek iemand die hem voor je kind maakt. Zo maak je het kinderbed met houten huisje.

Romantisch tintje

Het is waarschijnlijk een langgekoesterde wens van velen: in slaap vallen onder een hemel van golvende doeken. Gelukkig ben je voor zo’n dromerig onderkomen nooit te oud. Een hemelbed geeft de slaapkamer een romantische uitstraling en een geborgen sfeer. Met deze ideeën kun je een hemelbed maken.

Lees verder onder de advertentie
Groene slaapkamer Beeld vtwonen 04-2020 | styling Liza Wassenaar | fotografie Sjoerd Eickmans
Beeld vtwonen 04-2020 | styling Liza Wassenaar | fotografie Sjoerd Eickmans

Extra touch

Je slaapkamer krijgt een compleet andere sfeer met een bijpassend hoofdbord voor je bed. Hier hoef je dus geen nieuw bed voor aan te schaffen. Je kunt natuurlijk een hoofdbord kopen, maar je kunt er ook voor kiezen er zelf één te maken met deze DIY's. We zetten een aantal ideeën voor hoofdborden op een rij.

LEES OOK
Een hoofdbord in de slaapkamer: onze favorieten voor elke stijl

Lees verder onder de advertentie

De hele dag in bed

Hangen, zitten, liggen… Dit daybed is overal voor te porren en voelt zich buiten net zo thuis als binnen. Hij is voorzien van een standaardmatras en een tafeltje voor spullen die je bij de hand wilt hebben. Gemak dient de mens!

Moois voor de slaapkamer...