Wegmoffelen in stijl: discreet spullen opbergen onder het bed

Verfkleur op wand Cypria van Carte Colori, 2,5, plafondlamp Maron, prijs op aanvraag, goudkleurige wand metallic stuc via Estudio, prijs op aanvraag, raambekleding Indivipro, prijs op aanvraag, bord Wonki Ware, mok (brechtmurreatelier.nl). Handgemaakt hemelbed (com-anders.nl). Roze kussen met bruine streep, roze kussen links daarboven, geel en roze linnen kussens, onderdeel van dekbed, geel en roze linnen dekbedovertrekken, langwerpig lichtgeel kussen, dienblad, onderdeel van bijzettafel, pet, vaas, mand waar cactus in zit, onderdeel van salontafel, kralenketting, plaid met gele streep, vloerkleed, 150×78 cm, poef, 80×60 cm, kussen met streepmotief achteraan, (couleurlocale.eu). Bruine glazen vaas Balloon van Normann Copenhagen, 19×7 cm (hxØ), rood schaaltje Merci van Serax, 15 cm, groen langwerpig gestreept kussen van HKliving, linnen servet van HKliving, set van 2, geel/groen kussen (vtwonen.nl). Bloem in vaas en cactus (plantje.nl). Geel kussen met stiksels, 70×70 cm, ochtendjas (archive-store.nl). Hoed (koconceptstore.nl). Staande lamp (sissy-boy.com). Houten kruk (polspotten.nl). Hanglamp voor bed, groene schaal (householdhardware.nl). Sandalen, set leren doosjes op tafeltje (zarahome.com). Goudkleurig tafeltje, onderste boek op stapel (maisonnl.com). Bovenste boek op stapel (sukha.nl). Overige boeken privébezit. Beeld vtwonen 07-2021 | styling Liza Wassenaar | fotografie Sjoerd Eickmans
Beeld vtwonen 07-2021 | styling Liza Wassenaar | fotografie Sjoerd Eickmans

Onder een bed is vaak een zee van ruimte om het een en ander op te bergen. Maar het laatste wat je wilt is een rommelige look in de slaapkamer, daar kom je tenslotte om rust en ontspanning te vinden. Zo kun je toch – discreet en in stijl – spullen opbergen onder het bed.

Lees verder onder de advertentie

De hoogte in

Heb je een laag bed? Dan wordt het lastig om er spullen onder te verstoppen. Gelukkig bestaat er zoiets als een bedverhoger. Deze blokken plaats je onder de poten van je bed, zodat deze een stuk hoger komen te staan. Zo creëer je voldoende ruimte om wel dingen onder het bed op te kunnen bergen. Bedverhogers zijn gemaakt van een sterk materiaal met anti-slip. Je hoeft je dus geen zorgen te maken om instortingsgevaar.

LEES OOK
Onder je bed opbergen is perfect voor deze spullen

Past precies

Natuurlijk zou je zelf allerlei dingen kunnen verzinnen die onder het bed passen. Denk aan de strijkplank, het wasrek of koffers die niet gebruikt worden. Losse en kleine spullen onder het bed opbergen kun je beter doen in opbergers. Anders verdwijnen de spullen binnen no-time onder een dikke laag stof.

Om spullen netjes en efficiënt op te bergen onder het bed, kun je gebruik maken van speciale opbergkoffers voor onder het bed. Deze passen niet alleen perfect, ze zijn ook goed af te sluiten tegen stof en muffe geurtjes. Daarnaast ziet het er een stuk netter en georganiseerder uit dan losse prullaria onder het bed.

Lees verder onder de advertentie

Op wieltjes

Wil je spullen onder het bed stallen die je regelmatig gebruikt? Dan bieden opbergboxen op wieltjes de uitkomst. Deze platte opbergboxen zijn speciaal voor onder het bed te gebruiken en door de wieltjes kun je de dozen snel van en op hun plek krijgen. Ook ideaal om in te zetten in kinderkamers. Berg er bijvoorbeeld speelgoed in op die later weer onder het bed kan verdwijnen.

LEES OOK
Deze spullen zijn praktisch en stijlvol in elke kinderkamer

Het oog wil ook wat

Nu hebben deze speciale opbergboxen meestal niet de looks mee en geven ze de slaapkamer niet altijd de sfeer waar je op hoopt. Als je niet direct tegen alle opbergers aan wilt kijken als je de slaapkamer binnenloopt, zet dan ook opbergers in die hun looks wel mee hebben. Denk bijvoorbeeld aan deze mooie manden. Houten kisten of oude koffers dienen hier ook perfect voor. Die decoratieve waarde ligt een stuk hoger dan bij plastic boxen.

Lees verder onder de advertentie

Plaats de speciale opbergers voor het bed meer naar het midden van het bed. En plaats de manden vervolgens aan de bedkant die je als eerst ziet bij binnenkomst. Of zet rechthoekige of ronde manden naast elkaar, zodat doorkijken onder het bed lastig is. Zo is het opbergen niet alleen handig, maar ziet het er ook nog leuk uit.

Niemand die het ziet

En andere manier om de opbergers discreet te verbergen onder het bed, is door gebruik te maken van een bedrok. Zo verdwijnen alle spullen onder het bed als sneeuw voor de zon. Op het eerste oog dan. Bijkomend pluspunt: het bed krijgt in een klap een nieuwe uitstraling én een hotel chic-gevoel.

Bron: beeld: vtwonen 07-2021 | styling Liza Wassenaar | fotografie Sjoerd Eickmans

Lees verder onder de advertentie