Met de deur in huis: originele ideeën om een deur te pimpen

Muurverf wand links Camouflage, gestreepte wand Moss en Soap, lambrisering Bottle, op deur lakverf Moss. M.m.v. covanderhorst.nl (daybed van de Sede, salontafel van Arflex), design020.nl (plaid van Muuto), goeds.nl (vloerlamp), nordal.eu (object hoofd, theepot, vloerkleed), festamsterdam.com (schaal), hm.com (vaas), vtwonen.nl (kussen van Hay). Beeld vtwonen 04-2021 | Styling Cleo Scheulderman | Fotografie Jeroen van der Spek
Beeld vtwonen 04-2021 | Styling Cleo Scheulderman | Fotografie Jeroen van der Spek

Ben je uitgekeken op de standaard, vaak witte deuren in huis? Logisch, want in veel huizen kom je dezelfde look tegen. Plus: je kijkt vaker tegen deuren aan dan je denkt. Extra leuk dus als ze een toffe uitstraling hebben. Geef deuren op eenvoudige wijze een nieuwe look met deze originele ideeën. Pimpen die deur!

Lees verder onder de advertentie

Van nieuw naar ouderwets

Een rechttoe rechtaan deur kun je op een simpele manier een karakteristieke look geven. Zoek fotolijsten (zoals deze basic varianten) en verf deze in dezelfde kleur als de deur. Verwijder de achterkant en het glasplaatje zodat alleen de lijst overblijft. Deze kun je op de deur bevestigen met sterke lijm en voilá: een moderne of simpele deur krijgt op een makkelijke manier een authentieke uitstraling. Net een echte paneeldeur!

LEES OOK
Zelfmaakidee: spiegeldeur

Laat het lijstwerk spatten

Heb je een deur met lijstwerk, oftewel een paneeldeur? Voor een look met meer diepte kun je ervoor kiezen om alleen het lijstwerk van de deur te schilderen. Doe dit bijvoorbeeld met een donkere kleur zoals zwart om een echt statement te maken. Door de rest van de deur in een neutrale of lichtere kleur te houden, maak je van de deur een blikvanger.

Lees verder onder de advertentie

Plakken maar

Een andere manier om een deur op een makkelijke manier te pimpen is door er een print of design op te plakken. Ga op zoek naar een mooi restje behang en plak deze op de deur. Je kunt ervoor kiezen om het behang alleen in het lijstwerk van de deur te plakken. Maar je kunt op deze manier ook een deur laten ‘verdwijnen’ in de muur. Behang de muur én de deur dan mee. Zo steekt ie ook niet meer zo af.

Naast behang kun je ook een stuk stof op de deur bevestigen. En wat dacht je van speciale deurstickers met leuke designs? Zorg er wel voor dat je de deur van tevoren goed vetvrij maakt.

LEES OOK
Van standaard naar stijlvolle deur in 4 stappen

Lees verder onder de advertentie

Aan de deur

Met een wandrek, zoals deze stoere variant van staal, maak je van een saaie deur binnen no time een statement piece. Dit werkt het best op een vlakke deur zonder lijstwerk. Het is namelijk belangrijk dat het wandrek goed en stevig bevestigd wordt op de deur. Deze zwiept natuurlijk open en je wilt niet dat het wandrek dan door de kamer vliegt. Houd hier ook rekening mee bij het uitkiezen van de accessoires voor in het wandrek. Ga bijvoorbeeld voor lichte en onbreekbare voorwerpen zoals foto’s of ansichtkaarten.

Lees ook

beeld vtwonen Beeld

Samenwerking 7 schoonmaakklussen die dit voorjaar zó gefikst zijn

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld

Samenwerking Dit doet een roomdivider met de woonkamer

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

DIY Zelf schuifdeur maken van steigerplanken

beeld vtwonen Beeld

Kleur Help, ik ga verven! Dit heb je allemaal nodig

Lees verder onder de advertentie

Bron: vtwonen 04-2021 | Styling Cleo Scheulderman | Fotografie Jeroen van der Spek