WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Makkelijke DIY’s met spullen die je al in huis hebt

Ben je in een creatieve bui en heb je zin om even de handen uit de mouwen te steken? Deze makkelijke DIY’s kun je maken met spullen die je al in huis hebt. Heel handig nu de lockdown is verlengd en de winkels nog iets langer dichtblijven…

vtwonen-lijst-fotolijst-fotowand-fotomuur-fotolijst-lijsten-gallarywall-zwart

Fotolijstjesfeest

Hebben de fotolijsten aan de muur al jaren dezelfde inhoud? Tijd om daar verandering in te brengen! Je kunt de lijsten opnieuw vullen met spullen die je al in huis hebt. Denk bijvoorbeeld aan foto’s, maar ook aan mooie afbeeldingen uit tijdschriften. Heb je een beeld gevonden dat je aanspreekt, kies dan een passende lijst, knip het plaatje uit en tadá: een hele nieuwe look.

Dit kun je natuurlijk ook doen met koffietafelboeken waar stiekem toch niemand in kijkt. Of probeer zelf eens met handlettering een mooie quote op papier te krijgen.

Vervolgens kun je de lijsten stylen tot een mooie gallary wall. Kies voor kleuren en stijlen die bij elkaar passen en goed mixen met jouw interieur of ga voor contrast en kies juist een opvallende kleur. 

Quilt it

Als je tijdens de lockdown nog niet je kledingkast hebt opgeruimd, dan is dit misschien wel het perfecte moment. Grote kans namelijk dat er een paar kledingstukken in liggen waar je op uitgekeken bent. Maar dat jij die kleren niet meer aantrekt, wil niet zeggen dat ze nergens meer leuk staan.

Voor deze DIY heb je oude kleding nodig en naald en draad. Je kunt namelijk heel veel creaties maken met oude stoffen. Denk bijvoorbeeld aan een kleed voor op de bank bestaande uit verschillende stukken stof. En de geborduurde bloemen op die trui kunnen ook heel mooi staan op een oude kussenhoes. 

Wollig

Heb je op zolder nog een tas met restjes wol staan? Ook daar kun je genoeg leuks mee doen. Denk bijvoorbeeld aan het maken van pompoms voor aan de kussenhoezen. Je geeft je terracotta bloempot net iets meer kleur door langs de rand een kleur wol te binden. Wel even goed vastplakken. 

Nog een snelle DIY: je kledinghangers ombinden met wol. Ziet er niet alleen leuk uit, je kleding valt hierdoor ook minder snel van de hanger. Twee vliegen in een klap. Mocht je geen wol in huis hebben, dan kun je altijd kijken welke gebreide trui uit jouw kledingkast mag verdwijnen. 

Maak er een feestje van

Als je van het leven een feestje wil maken, dan moet je zelf de slingers ophangen. En wie kan er nu niet wat (extra) slingers gebruiken? Een makkelijke DIY om te maken met spullen die je al in huis hebt, zijn deze papieren slingers.

En ga je toch even de deur uit? Haal dan een verse bos bloemen, de meeste bloemenwinkels en -kramen zijn gelukkig gewoon open. Wil je extra lang genieten van de bloemen, maak dan je eigen droogbloemen.

nog meer: DIY