DIY: papieren slingers maken

beeld vtwonen Beeld Fotografie Alexander van Berge | Styling Cleo Scheulderman
Beeld Fotografie Alexander van Berge | Styling Cleo Scheulderman

Feestjes zijn er om gevierd te worden. Momenteel kan dat niet met een huis vol mensen, dus compenseren we met een huis vol slingers. Zelfgemaakt uiteraard, van hagelwit tot glanzend goud papier. Ook een dikke aanrader als je extra gezelligheid in huis kunt gebruiken.

Lees verder onder de advertentie

Knippen maar

Waarschijnlijk heb je zo’n slinger van papieren kanten kleedjes vroeger op school gemaakt, maar hoe deed je dat ook alweer? Het goede nieuws is dat het eigenlijk nooit fout kan gaan, want jij bepaalt de motieven. Het papier hoeft ook niet altijd hetzelfde formaat te hebben. Alles kan dus. Zorg dat je dit in huis hebt:

  • wit (printer)papier, mag ook in kleur uiteraard (pagina’s uit oude tijdschriften doen het ook prima en geven extra dimensie aan het eindresultaat)
  • een goede, scherpe schaar of mesje
  • een stuk touw
  • universele lijm of witte tape

Vouw de blaadjes in een vierkant of driehoek en knip verschillende figuren uit. Na even wat uitproberen krijg je al snel door wat werkt en wat niet. Je zult merken dat als je eenmaal de slag te pakken hebt, het bijna verslavend leuk wordt. Heb je genoeg papieren kleedjes? Dan pak je het touw en bevestig je de papieren slingers met witte tape of universele lijm hieraan vast. Houd tussen elke slinger dezelfde afstand, nog even laten drogen en ophangen maar.

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld

Goud en glanzend

Kan jouw leven op dit moment een flinke vleug glamour gebruiken en is less is more bovendien niet aan jou besteed? Pak dan uit met niet één maar wel tien papieren slingers in glanzend goud en matzwart. Bekijk hier alle benodigdheden en het complete stappenplan voor deze gouden slingers.

Meer zelfmakers vind je ook in het nieuwste boek van vtwonen, Atelier. Hierin zijn de 62 beste DIY-ideeën van vtwonen verzameld. Een perfect cadeau voor creatievelingen. Bestel ‘m nu en betaal geen verzendkosten.

Lees verder onder de advertentie

Shop de stijl…

Bron: beeld 1: styling Cleo Scheulderman, fotografie Alexander van Berge | beeld 2: styling Leonie Mooren, fotografie Anouk de Kleermaeker